Medijsko središče / Sporočila za javnost / Zaradi suma netesnosti kotla zaustavitev bloka 6 TEŠ

Zaradi suma netesnosti kotla zaustavitev bloka 6 TEŠ

V Termoelektrarni Šoštanj (TEŠ) bodo danes, po 74 dneh neprekinjenega obratovanja bloka 6 od zadnje zaustavitve, blok pozno zvečer preventivno zaustavili. Razlog za to kontrolirano zaustavitev je sum netesnosti kotla. V času zaustavitve, ki bo predvidoma trajala pet dni, se bo delno izvedlo čiščenje regenerativnega grelnika zraka ter uredila predvidena netesnost na odcevju kotla.

Blok 6 je do včeraj v tem letu proizvedel 2.675.887 MWh električne energije ter 216.362 MWh toplotne energije za Šaleško dolino. Skupaj pa so letos v TEŠ proizvedli že 3.120.309 MWh električne energije in 250.687 MWh toplotne energije.
V prvih desetih mesecih leta 2020 je razpoložljivost na bloku 6 98,76-odstotna, kar je odličen rezultat po zanesljivosti obratovanja v primerjavi z Evropskimi fosilnimi elektrarnami in to elektrarno uvršča v sam evropski vrh.

V času zaustavitve bloka 6 bo proizvodnja električne energije in toplote za Šaleško dolino zagotovljena z obratovanjem bloka 5 in po potrebi še s plinskima enotama.

floater