Medijsko središče / Sporočila za javnost / SE Prapretno obiskal veleposlanik Kraljevine Nizozemske v Sloveniji

SE Prapretno obiskal veleposlanik Kraljevine Nizozemske v Sloveniji

Lokacija sončne elektrarne Prapretno je bila danes ena od postankov delovnega obiska veleposlanika Kraljevine Nizozemske v Republiki Sloveniji Johana O. Verbooma, kjer so ga prijazno sprejeli predstavniki HSE.

Nizozemski veleposlanik si je, skupaj s sodelavcema – konzularnim asistentom Francijem Grilcem ter politično svetovalko Mojco Pinterič, ogledal največjo delujočo sončno elektrarno v Sloveniji. Mag. Nenad Trkulja, vodja projekta SE Prapretno ter Jure Čater iz SRI sta jim predstavila postopek umeščanja elektrarne v prostor ter samo izvedbo, od postavitve konstrukcije, fotonapetostnih modulov, do priključevanja elektrarne v omrežje in njeno obratovanje. Nekaj več besed so sogovorniki namenili lokaciji postavitve, saj sončna elektrarna stoji na degradiranem območju ter predvideni širitvi sončne elektrarne.

Ob tej priložnosti je Trkulja predstavil celotno skupino HSE in ključne dejavnosti družb ter prihodnje investicije, ki temeljijo na viziji, da HSE postane nosilec zelenega prehoda v Sloveniji. Predstavniki nizozemske delegacije in HSE so si izmenjali mnenja in prakse glede obnovljivih virov energije in se strinjali, da bo za doseganje ciljev zelenega prehoda potrebno sodelovanje vseh sfer – gospodarstva, politike in izobraževanja. Tako je začrtana tudi poslovna konferenca, ki jo nizozemsko veleposlaništvo načrtuje v mesecu septembru, ko bo SE Prapretno ponovno obiskala širša nizozemska delegacija.

Galerija
floater