HSE         MODRA ENERGIJA         MODRI JAN         MODRA GENERACIJA         POZITIVNA ENERGIJA         CENTER ZA DRUŽBENO ODGOVORNOST
Ali doma pazite na porabo električne energije?
Da.
Ne.
Poskušamo po svojih močeh.
Rezultati
Skupina HSE je največji proizvajalec električne energije v Sloveniji.

Več

ŠESTI BLOK TERMOELEKTRARNE ŠOŠTANJ ZAČASNO USTAVLJEN

30. 11. 2017

V sredo, 29. novembra 2017, je bil v večernih urah ustavljen blok 6 Termoelektrarne Šoštanj. Do samodejne varnostne zaustavitve turbine in kasneje celotnega bloka je prišlo zaradi odpovedi na krmilno-zaščitnem sistemu upravljanja turbinske zaščite. Okvara bo odpravljena v prihodnjih dneh. Do ponovne sinhronizacije bloka 6 TEŠ z omrežjem bo v TEŠ deloval blok 4, ki bo zagotavljal varno in zanesljivo oskrbo Slovenije z električno energijo.


Od začetka rednega obratovanja, tj. od 25. junija 2015, je bila razpoložljivost bloka 6 TEŠ 97,63-odstotna, v prvih desetih mesecih leta 2017 pa 96,78-odstotna odstotna in primerljiva z evropskimi elektrarnami, ki so v vrhu po zanesljivosti obratovanja in proizvodnje električne energije ter po razpoložljivosti.

 

Blok 6 TEŠ je v prvih enajstih mesecih letošnjega leta proizvedel 2976 GWh električne energije, največ januarja (350 GWh). Delež njegove proizvodnje v celotni proizvodnji skupine HSE je bil 45 - odstoten, v celotni slovenski proizvodnji električne energije pa 23 - odstoten.