HSE         MODRA ENERGIJA         MODRI JAN         MODRA GENERACIJA         POZITIVNA ENERGIJA         CENTER ZA DRUŽBENO ODGOVORNOST
Ali doma pazite na porabo električne energije?
Da.
Ne.
Poskušamo po svojih močeh.
Rezultati
Termoelektrarna Šoštanj proizvede povprečno tretjino porabljene električne energije v Sloveniji.

Več

Predstavitev HSE

Skupina HSE

Predstavitev

Skupina HSE je največja slovenska organizacija s področja elektroenergetike ter največji proizvajalec in trgovec z električno energijo na veleprodajnem trgu v Sloveniji. Hidroelektrarne, termoelektrarne in premogovnik, združeni v eno blagovno znamko – skupino HSE, iz več različnih virov proizvedemo velik delež električne energije v Sloveniji, pri tem pa nas vodijo načela varne, zanesljive in okolju prijazne oskrbe odjemalcev. Poleg proizvodnje električne in toplotne energije se ukvarjamo še s pridobivanjem lignita, prodajo in trgovanjem z električno in toplotno energijo, terminskimi pogodbami za električno energijo, z emisijskimi kuponi CO2, s potrdili o izvoru in z ostalimi certifikati električne energije iz obnovljivih virov, z optimizacijo proizvodnje skupine HSE, zagotavljanjem sistemskih storitev, potrebnih za delovanje elektroenergetskega sistema, ter z vodenjem in izvedbo energetskih projektov.

HSE je že od ustanovitve dalje gonilna sila razvoja slovenskega elektrogospodarstva, na evropskih trgih pa enakovreden tekmec največjim in najboljšim v svoji panogi. Poleg slovenskega smo namreč aktivni tudi na osemnajstih tujih trgih električne energije. Svoje družbe, podružnico in predstavništvo imamo v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Romuniji in na Češkem. Smo člani nemške borze z električno energijo EPEX Spot, avstrijske borze EXAA, francoske borze POWERNEXT, italijanske borze IPEX, češke borze OTE, praške borze PXE, madžarske borze HUPX, romunske borze OPCOM, regionalne energetske borze SOUTHPOOL (Slovenija in Srbija), slovaške borze OKTE, hrvaške borze CROPEX, bolgarske borze IBEX ter španske borze OMIE. V Grčiji ima HSE licenco za trgovanje v imenu obvladujoče družbe, vendar vse poslovanje poteka prek lokalnega organizatorja trga LAGIE (Mandatory Pool). Ostali trgi, na katerih skupina HSE sklepa posle, so še Bolgarija, Črna gora in Švica ter na mejah z Albanijo in Turčijo. Z razvejano poslovno mrežo skrbimo za količinsko rast in geografsko širitev poslovanja, razvoj in krepitev ugleda družbe in skupine HSE ter celotne Slovenije v Evropi.

Osebna izkaznica

Osnovni podatki družbe
Polno ime družbe: Holding Slovenske elektrarne d.o.o.
Skrajšano ime: HSE d.o.o.
Oblika organiziranosti: Družba z omejeno odgovornostjo
Naslov: Koprska ulica 92,1000 Ljubljana, Slovenija
Telefon: +386 (0)1 470 41 00
Faks: +386 (0)1 470 41 01
Osnovni kapital: 29.558.789,00 €
Velikost: Velika gospodarska družba
Struktura lastništva: 100 % Republika Slovenija
Leto ustanovitve: 2001
Davčna številka: 99666189
Identifikacijska številka za DDV: SI99666189
Matična številka: 1662970000
Spletni naslov: www.hse.si
E-pošta: hse@hse.si; info@hse.si

Poglejte tudi

Predstavitvena zgibanka
Predstavitvena zgibanka
Poglejte si predstavitveno zgibanko o družbah v skupini HSE.
Več
TEŠ - nadomestni blok 6
TEŠ - nadomestni blok 6
Prelistajte predstavitveno zgibanko o nadomestnem bloku 6 v TE Šoštanj.
Več
Letno poročilo
Letno poročilo
Poglejte si letno poročilo družbe in skupine HSE za leto 2015.
Več