Medijsko središče / Sporočila za javnost / ZNANI ZMAGOVALCI LETOŠNJEGA SHSE HACKATHONA 2022

ZNANI ZMAGOVALCI LETOŠNJEGA SHSE HACKATHONA 2022

V tednu med 28. 3. in 30. 3. 2022 smo v sodelovanju s podjetjem Edutrain.si v Skupini HSE organizirali dogodek »sHSE Hackathon 2022«, kjer smo se posvetili reševanju aktualnih izzivov Skupine HSE na temi: »Nadomeščanje rabe premoga po načelih pravične tranzicije« in »Produkti ter storitve za končne odjemalce«.

Dogodek sodelovanja, povezovanja ter učenja je združil znanje 78 – ih sodelavk in sodelavcev iz sedmih družb, članic skupine HSE – Dravskih elektrarn Maribor, Soških elektrarn Nova Gorica, HSE Investa, ECE, Termoelektrarne Šoštanj, Premogovnika Velenje in Holdinga Slovenskih elektrarn.

Pomerilo se je 19 ekip, ki so za en dan stopile iz vseh okvirov in v Skupino vnesle svež veter in nove ideje. Pri tem jih je spremljala obilica inovativnih predlogov, kreativnosti ter znanja kako od zamisli do razdelane ideje in načrta implementacije ter povezovanje in mreženje s sodelavkami in sodelavci iz družb Skupine HSE. Za še uspešnejše delo so vsi tekmovalci pred dogodkom prejeli knjigo »Brezmejni potencial«, avtorja Jima Kwik-a.

V ponedeljek, 28.3., in torek, 29.3., sta potekala polfinalna dogodka, kjer je vseh 19 skupin predstavilo izredno zanimive in izvirne rešitve, vstopnico za v finale pa je prejelo sedem skupin, ki so si po izboru strokovne komisije, predstavnikov vodstva vseh sodelujočih družb Skupine HSE, zaslužile tudi zmagovalne stopničke.

7 zmagovalnih stopničk so zasedle ekipe:

Ekipa Sončki z rešitvijo »Spletna platforma FlexeTrade«

Mateja Rozman (ECE), Andrej Kotnik (PV), Teja Kovač (HSE), Rok Sokol (HSE)

Ekipa Razočarani gospodinjci z rešitvijo »FER OBRAČUN!«

Danilo Majhenič (DEM), Žiga Mežnar (HSE), Ivana Ušaj (SENG), Marko Halužan (HSE), Julijana Zakošek (ECE)

Ekipa Štrom Šparovčki z rešitvijo »E- prašiček«

Alenka Patty (HSE), Jurček Horvat (DEM), Marko Rebernik (DEM), Aleš Bele (HSE)

Ekipa Rešitelji z rešitvijo »Podzemna črpalna hidroelektrarna v PV«

Dominik Zrimšek (PV), Matjaž Posinek (TEŠ), Miha Kastelic (HSE), Andrej Bunšek (ECE)

Ekipa Hidrant z rešitvijo »Digitalna platforma«

Benjamin Voglar (DEM), Jaka Hrast (PV), Dalibor Krajnčič (DEM), Miran Kavrečič (HSE)

Ekipa Zelenčki – Jožetovi frendi z rešitvijo »Storitev električnih vozil«

Anja Kampuš (ECE), Darko Kuzman (TEŠ), Nina Božič (HSE), Matej Kotnik (HSE)

Ekipa Likvit majners z rešitvijo »Zračne baterije«

Marko Es (PV), Mihaela Ovčjak (TEŠ), Milan Djokić (HSE Invest), Robert Romih (ECE)

Vseh sedem zmagovalnih skupin je poleg nagrade – enodnevni izlet ali teambuilding, dobilo tudi priložnost osvojiti glavno finančno nagrado. Ekipi, ki bo idejo pripeljala najbližje realizaciji, bo podeljena tudi finančna nagrada.

Napredek naših tekmovalcev in končni rezultat bo viden že letos, v mesecu novembru, ko bo tudi razglasitev zmagovalca letošnjega Hackathona.

Verjamemo, da je bila izkušnja tekmovalcev pozitivna in da so ob reševanju izzivov stkali veliko novih vezi ter prejeli neprecenljive izkušnje, tako s področja sodelovanja, timskega dela kot tudi kreiranja idej in priprave prezentacij. Kot že rečeno, s tovrstnimi aktivnostmi želimo razvijati inovativnost in kreativnost kot pomembno kompetenco vseh sodelavk in sodelavcev Skupine HSE in jo utrditi kot vrednoto naše Skupine. Zato se bomo s podobnimi dogodki v Skupini HSE povezovali tudi v prihodnje

floater