Medijsko središče / Sporočila za javnost / ZA NOVEGA GENERALNEGA DIREKTORJA TERMOELEKTRARNE ŠOŠTANJ IMENOVAN MAG. BRANKO DEBELJAK

ZA NOVEGA GENERALNEGA DIREKTORJA TERMOELEKTRARNE ŠOŠTANJ IMENOVAN MAG. BRANKO DEBELJAK

Poslovodstvo Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je za novega generalnega direktorja Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ) s štiriletnim mandatom imenovalo mag. Branka Debeljaka. Na tem mestu je zamenjal dosedanjega generalnega direktorja TEŠ dr. Viktorja Vračarja, ki je bil z današnjim dnem odpoklican s te funkcije.

Debeljak je po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir strojništva ter magister poslovodenja in organizacije. Je eden največjih slovenskih strokovnjakov za področje termoenergetike, na katerem deluje celo svojo kariero. V družbi TEŠ je na vodilnih delovnih mestih zaposlen že več kot dvajset let. Od leta 2016 je izvršni direktor tehničnega sektorja, zadolžen za njegovo operativno delo, načrtovanje in usklajevanje proizvodnje električne energije iz Termoelektrarne Šoštanj ter razvojne in vzdrževalne aktivnosti družbe TEŠ. Soglasje k njegovemu imenovanju za generalnega direktorja Termoelektrarne Šoštanj je na današnji seji dal tudi nadzorni svet HSE. Mandat nastopi v torek, 4. aprila 2023.