Medijsko središče / Sporočila za javnost / VSAK PRVI ČETRTEK V MESECU – DAN ODPRTIH VRAT TEŠ

VSAK PRVI ČETRTEK V MESECU – DAN ODPRTIH VRAT TEŠ

V sklopu dni odprtih vrat, ki jih v letu 2010 organiziramo v TEŠ, smo tudi danes odprli vrata širši javnosti.
Tudi tokrat smo obiskovalcem podrobneje predstavili razvojno strategijo elektrarne in s tem povezano gradnjo bloka 6 ter odgovorili na postavljena vprašanja. Po predstavitvi je sledil še ogled elektrarne.

Poleg običajnih vprašanj kot so možnost zaposlitve v TEŠ, o tem, katere vrste kadrov bomo v prihodnosti zaposlovali in kako potekajo aktivnosti v zvezi s projektom Blok 6, zbuja veliko zanimanje tudi »Center odličnosti nizkoogljične tehnologije (CO NOT)«., katerega soustanovitelj je tudi Termoelektrarna Šoštanj in v okviru katerega se razvija demonstracijski projekt »Vodikove tehnologije v napredni energijski oskrbi«. Gre za postavitev eksperimentalne vodikarne na območju Termoelektrarne Šoštanj, kjer bodo potekale raziskovalne dejavnosti in optimizacija delovanja energetskih sistemov. Znotraj raziskovalnih aktivnosti bodo simulirani različni viri okolju prijazne energije in njihov doprinos k pridobivanju vodika.
Veseli nas, da je obiskanost dni odprtih vrat velika in da obiskovalci ne prihajajo samo iz lokalnega okolja, temveč tudi z drugih krajev Slovenije.

Naslednji dan oprtih vrat bomo v TEŠ izvedli 1. aprila ob 11. in ob 16. uri.

floater