Medijsko središče / Sporočila za javnost / V soboto 45. skok čez kožo

V soboto 45. skok čez kožo

Velenje

V Velenju bo to soboto, 2. julija, ob 18. uri na mestnem stadionu potekal 45. skok čez kožo in tudi letos bo slavil tradicijo, znanje in pripadnost zaposlenih. V tem šolskem letu je v Šolskem centru Velenje končalo izobraževanje 12 rudarjev, 23 rudarskih tehnikov, 21 inženirjev rudarstva in geotehnologije ter 13 dijakov elektro-strojne smeri, in tako bo v soboto v rudarski stan skočilo 69 novincev. Ta običaj sprejema novincev v rudarski stan sicer poteka v Velenju od leta 1961.
Zgled jim bo poleg starešin in botrov letos še posebej dal častni skakalec, kajti to bo 93-letni upokojeni rudar Jože Škoflek. Ta čast ga je doletela ob praznovanju 130-letnice premogovništva v Šaleški dolini. Slavnostni govornik bo minister za gospodarstvo mag. Andrej Vizjak, zbrane pa bo pozdravil tudi novi direktor Holdinga Slovenske elektrarne dr. Jože Zagožen. Premogovniku Velenje bo na prireditvi Slovenski inštitut za kakovost in meroslovje podelil tudi certifikat OHSAS 18001 za področje varnosti in zdravja pri delu.

Skok čez kožo vsako leto slavi tradicijo, znanje in pripadnost. Tradicijo na mlajše kamerade prenašajo izkušeni in upokojeni rudarji, botri in starešine pri skoku. Novo znanje, željo po napredku in mladostno zagnanost v delovni kolektiv prinašajo mladi rudarji. Letos bodo v Premogovniku Velenje dali možnost takojšnje zaposlitve kar devetim najboljšim dijakom generacije. Pripadnost Premogovniku Velenje izražajo zaposleni in drugi prebivalci Šaleške doline, ki so z njim bolj ali manj povezani, z udeležbo na skoku čez kožo in rudarskem pikniku po njem.

Organizatorji obljubljajo tudi letos svečano, atraktivno in zabavno prireditev, ki se bo začela ob 17.30 na Titovem trgu, od koder bo parada uniformiranih rudarjev krenila proti mestnemu stadionu. Slavnostni dan, 2. julij, se bo sicer začel ob 6. uri z budnicami pihalnega orkestra in nadaljeval ob 10. uri v Domu kulture s slovesnostjo za sodelavce, ki so v poslovnem sistemu Premogovnik Velenje neprekinjeno zaposleni 20 let. Prejeli bodo spominska darila, priznanja pa bodo prejeli tudi jubilanti jamske reševalne čete.

floater