Medijsko središče / Sporočila za javnost / V PREMOGOVNIKU VELENJE ZAGNALI NOVI ODKOP V DOLŽINI 200 METROV

V PREMOGOVNIKU VELENJE ZAGNALI NOVI ODKOP V DOLŽINI 200 METROV

V ponedeljek, 17. maja 2010, dopoldne se je v Premogovniku Velenje ponovno zgodil trenutek za zgodovino, ko so v jami Preloge zagnali novi odkop G2/C. To je namreč prvi odkop, ki bo v celotnem času delovanja dolg več kot 200 metrov. Zagon odkopa je opravil direktor Premogovnika Velenje dr. Milan Medved.

Dr. Milan Medved je čestital vsem, ki so odkop zmontirali in pripravili za začetek obratovanja. Dejal je, da v Premogovniku Velenje močno računamo na proizvodnjo z odkopa G2/C. Na njem naj bi do konca obratovanja, to je do januarja 2011, pridobili več kot 900.000 ton premoga, to pa naj bi omogočila naša najboljša odkopna oprema, ki je montirana na njem.

»Z montažo in obratovanjem takšnega odkopa nadgrajujemo naše poskuse v letu 2008 z odkopa G2/B, ki je v določenem delu presegel 200 metrov dolžine, hkrati pa je odkop G2/C tudi dokaz našega lastnega inženirskega znanja ter operativnega, proizvodnega znanja, ki ga skupaj s tehničnim vodstvom dokazujejo rudarji, strojniki in elektrikarji na odkopu. Želim vam predvsem varno in uspešno delo,« je dejal dr. Medved.
Omenjeni odkop v Premogovniku Velenje je lociran v najkvalitetnejšem sloju odkopavanja premoga, kjer lahko povprečna kurilna vrednost lignita znaša tudi 13 GJ na tono.

Dodatne informacije:
Tadeja Mravljak Jegrišnik
vodja Službe za odnose z javnostmi Skupine Premogovnik Velenje
051-638-154; 03-899-6-327

floater