Medijsko središče / Sporočila za javnost / V Premogovniku Velenje so izbrali inovatorje leta

V Premogovniku Velenje so izbrali inovatorje leta

Velenje

V Premogovniku Velenje so danes s svečanostjo sklenili akcijo Inovator leta in med štiridesetimi inovatorji izbrali tri najboljše. Prvo mesto in naslov inovator leta je pripadlo Dragu Kotniku, ki je prijavil 16 idej, od tega osem samostojno, druge pa s soavtorji. Sedem njegovih idej je že realiziranih, pet pa jih je v različnih fazah uvajanja. Drugo mesto je pripadlo Jošku Vajdiču, ki je prijavil 5 idej, tretje mesto pa s prav tako petimi idejami Romanu Oblaku.

“Akcija Inovator leta je le ena izmed motivacijskih orodij za spodbujanje kreativnosti zaposlenih. Dejstvo je, da zaposleni v poslovnem sistemu Premogovnik Velenje največ vedo o svojem delu in da ponavadi hitro najdejo uporabne rešitve. Mnogo idejnih projektov zaživi tudi v praksi, kar pa je cilj tako inovatorja kot tudi poslovnega sistema,” je povedal Bojan Stropnik, vodja inovacijske dejavnosti.

Inovatorji iz poslovnega sistema Premogovnik Velenje so bili uspešni tudi v občinskem merilu. Na letošnji podelitvi diplom Območne gospodarske zbornice Velenje Inovacije Savinjsko-šaleške regije 2004 je bilo več inovatorjev iz invalidskega podjetja HTZ. V kategoriji profesionalnih inovacij so bili za inovacijo »Preizkuševališče za testiranje rudarskih vrtalnih garnitur« nagrajeni avtorji iz HTZ IP in Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, in sicer Matej Zaluberšek, Janez Strgar, dr. Peter Butala, dr. Gorazd Hlebanja, mag. Ivan Vengust in dr. Alojzij Sluga.

V kategoriji splošnih inovacij pa so avtorji iz HTZ IP prejeli tri nagrade, in sicer Zlatko Mrak za inovacijo “Univerzalno stojalo za rotorje”, Mustafa Memić za inovacijo “Transport pepela iz TEŠ” ter Joško Vajdič, Bojan Jevšnik in Milko Verboten za inovacijo “Posoda za polnjenje jeklenk.”