Medijsko središče / Sporočila za javnost / Tretji krog množičnega testiranja v družbah skupine HSE

Tretji krog množičnega testiranja v družbah skupine HSE

Skupina Holding Slovenske elektrarne je danes v družbah Termoelektrarna Šoštanj (TEŠ) in Premogovnik Velenje (PV) pričela s tretjim množičnim testiranjem zaposlenih na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi neinvazivnimi antigenskimi testi (HAGT).

»Z rednimi ponavljajočimi se testiranji na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi testi želimo v čim večji meri odkriti vse tiste okužene posameznike, ki nimajo značilnih znakov okužbe, so pa morda v zadnjem času (nevede) imeli kakšen stik in bi zato širili okužbo na druge zdrave osebe v delovnem okolju in v svoji bližini. Testiranje je prostovoljno in se ga lahko udeleži vsak zaposleni. Z udeležbo na testiranju pokažemo spoštljivo in odgovorno ravnanje do sebe in drugih v skupnem boju proti covid-19,« je povedal vodja službe za korporativno varovanje HSE Matic Naglič.

Od začetka epidemije novega koronavirusa se je v skupini Holding Slovenske elektrarne skupaj testiralo že več kot 500 zaposlenih. Testiranja so sicer zgolj eden izmed preventivnih ukrepov za zajezitev širjenja, saj redno izvajamo še ukrepe kot so merjenje telesne temperature ob vstopu v prostore družb v skupini, obvezno je nošenje zaščitnih mask, na delovnih mestih, ki to omogočajo, pa velja ukrep dela od doma. Posebno pozornost glede zaščite se namenja zaposlenim, ki opravljajo vzdrževalna in obratovalna dela na proizvodnih objektih družb skupine HSE, s tem pa skrbimo za zagotavljanje neprekinjene proizvodnje električne in toplotne energije. Enaka pozornost se namenja zaposlenim v centru vodenja, saj izmenično nemoteno izvajajo delo na stalni in rezervni lokaciji, ki smo jo vzpostavili ob začetku epidemije in jo (žal) še vedno uporabljamo.

floater