Medijsko središče / Sporočila za javnost / Projekti skupine HSE so priložnost za sodelovanje

Projekti skupine HSE so priložnost za sodelovanje

Termoelektrarna Šoštanj je v sredo, 6. septembra, gostila nizozemsko poslovno delegacijo, ki se je na povabilo veleposlanika Kraljevine Nizozemske Johana Verbooma, mudila v Sloveniji.

Prijetno dobrodošlico so predstavnikom pomembnih nizozemskih podjetij s področja obnovljivih virov energije poleg vodstva družbe TEŠ prišli izreči tudi župan občine Šoštanj Boris Goličnik in podžupanja občine Velenje Aleksandra Vasiljević ter nekateri drugi predstavniki lokalnih energetskih zavodov.

Direktor TEŠ mag. Branko Debeljak, pomočnik direktorja Mitja Tašler ter dr. Jerneja Sedlar iz Službe za razvoj HSE so goste seznanili z dejavnostjo in najpomembnejšimi projekti skupine HSE, predvsem tistimi, ki bodo energijo iz premoga postopno nadomestili s proizvodnjo iz obnovljivih virov energije: plavajočo sončno elektrarno, kogeneracijo, severnojadransko vodikovo dolino, sistemom daljinskega ogrevanja ter vsemi projekti sklada za pravični prehod. Potencialne lokacije so si ogledali kar z vrha bloka 6, od koder je bil razgled v jasnem vremenu za goste posebej zanimiv. Zaključek poslovnega srečanja, katerega  namen je bil predvsem izmenjava znanj, tehnologij in dobrih praks, se je zaključil ob Družmirskem jezeru, ki je ena od najbolj perspektivnih, potencialnih energetskih lokacij za postavitev plavajoče sončne elektrarne. Prav ta obeta največ sinergij in izmenjave znanj in izkušenj, saj imajo na nizozemskem bogate izkušnje prav z izgradnjami plavajočih sončnih elektrarn.

Predstavniki nizozemske delegacije so pohvalili prizadevanja skupine HSE pri zeleni preobrazbi Šaleške doline, predvsem v smislu koriščenja in dopolnjevanja različnih obnovljivih virov energije, ki bodo energijo iz premoga nadomestili s trajnostnimi viri, s tem pa ohranili tudi delovna mesta ter energetsko lokacijo.

 

Služba za odnose z javnostmi in tržno komuniciranje

Galerija
floater