Medijsko središče / Sporočila za javnost / Proizvodnja električne energije skupine HSE zanesljiva tudi v času zaostrenih ukrepov

Proizvodnja električne energije skupine HSE zanesljiva tudi v času zaostrenih ukrepov

Tudi v obdobju zaostritve ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, tj. med 1. in 11. aprilom 2021, bomo v skupini HSE zagotavljali varno, stabilno in zanesljivo proizvodnjo električne energije  ter posledično prispevali k nemoteni oskrbi gospodinjstev, ustanov in gospodarskih subjektov.

Skupina Holding slovenske elektrarne (HSE) proizvede dve tretjini vse slovenske električne energije in skoraj devetdeset odstotkov vse električne energije iz obnovljivih virov v Sloveniji. Proizvodnja elektrarn skupine HSE je v prvih treh mesecih letošnjega leta znašala 1,9 TWh, kar je 33 % več glede na primerljivo obdobje lani. Hidroelektrarne skupine HSE, ki delujejo pod okriljem Dravskih elektrarn Maribor in Soških elektrarn Nova Gorica, so proizvedle 1 TWh električne energije iz obnovljivih virov, kar je 34 % več glede na enako obdobje lani in 77 % v vsej slovenski proizvodnji obnovljive električne energije. Termoelektrarna Šoštanj, ki za delovanje uporablja premog iz Premogovnika Velenje, pa je med januarjem in marcem proizvedla 0,9 TWh električne energije, kar je 31 % več glede na enako obdobje lani.

V času enajstdnevnega zaprtja države, ki je del ukrepov za preprečevanje širitve korona virusa, bo delo v skupini HSE potekalo nemoteno. Kljub temu, da bo število zaposlenih na delovnih mestih omejeno na minimalno, bodo naše elektrarne še naprej zagotavljale zanesljivo proizvodnjo in nemoteno oskrbo z električno energijo. To je pomembno tudi glede na dejstvo, da se 1. aprila 2021 začne 35-dnevni remont Nuklearne elektrarne Krško, saj bodo elektrarne skupine HSE nadomeščale tudi izpad njene proizvodnje.

floater