Medijsko središče / Sporočila za javnost / PRENOVLJENA SPLETNA STRAN www.modri-jan.si IN ZAKLJUČENI VSESLOVENSKI EKOLOŠKI PROJEKTI MED OSNOVNIMI ŠOLAMI IN VRTCI

PRENOVLJENA SPLETNA STRAN www.modri-jan.si IN ZAKLJUČENI VSESLOVENSKI EKOLOŠKI PROJEKTI MED OSNOVNIMI ŠOLAMI IN VRTCI

Holding Slovenske elektrarne, ki je nosilec blagovnih znamk Modra energija in Modri Jan, je danes, na Svetovni dan vode, objavil prenovljeno interaktivno spletno stran namenjeno otrokom in mladostnikom, ki združuje izobraževalne in zabavne vsebine, prispevke uporabnikov ter animirano klepetalnico z nagradnimi igrami. Klepetalnica Modri Jan je prva animirana klepetalnica v Sloveniji, ki je moderirana z liki glavnih junakov. Ob določenih urah, ki bodo objavljene na spletni strani, se po virtualnem svetu skupaj z uporabniki sprehajajo junaki Modri Jan, Sončica, Puhec in Packa Rija. Predstavljajo obnovljive vire energije in skrb za okolje, o čemer poučujejo otroke.
Poleg tega sta se v mesecu marcu zaključila vseslovenska EKO projekta »Modri Jan potuje in okoljevarstvene naloge dodeljuje« in »Majhna hišica – veliko zavetje«.

5. marca se je zaključil projekt namenjen osnovnošolcem MODRI JAN POTUJE IN OKOLJEVARSTVENE NALOGE DODELJUJE. Modri Jan je pregledal vseh 264 prispelih nalog in med njimi izbral zmagovalno šolo – Osnovno šolo Štore, ki je na natečaj poslala največ izdelanih projektov in bo za nagrado prejela energetski pregled objekta. Vsi prispeli projekti so na ogled na spletni strani Modri Jan poleg tega, pa bodo predstavljeni v Modri knjigi, ki bo izšla konec maja in jo bodo prejele vse sodelujoče šole.

V okviru drugega vseslovenskega naravovarstvenega projekta MAJHNA HIŠICA – VELIKO ZAVETJE, ki je od začetka januarja potekal med 300 vrtci, so 5. marca prešteli glasove, ki so jih s spletnim glasovanjem prejele ptičje krmilnice in ptičje pobarvanke in razglasili zmagovalne tri vrtce, ki so Vrtec Kekec Kranj, Vrtec Kekec Grosuplje in Vrtec Laško, ki jih bo za nagrado obiskal Modri Jan in otrokom pripravil poučno in zabavno eko animacijo. Fotografije izdelanih ptičjih krmilnic in ptičje pobarvanke bodo od 28. marca do 22. aprila vsem obiskovalcem na ogled v Kobilarni Lipica.

Holding Slovenske elektrarne pa tudi v prihodnje ne bo počival pri izobraževanju otrok o obnovljivih virih energije in skrbi za okolje. Tako nadaljuje z izdajanjem brezplačne okoljevarstvene revije za otroke MODRI JAN, ki je med starši, učitelji, vzgojitelji in otroci odlično sprejeta, kar dokazujejo tudi vsakodnevna nova naročila; trenutno je na revijo naročenih že skoraj 8.000 otrok. Pripravljajo se tudi novi projekti, ki bodo realizirani v letošnjem letu.

Dodatne informacije:
Majna Šilih, asistentka Službe komuniciranja HSE
E: 
majna.silih@hse.si
T: 01 470 41 87