Medijsko središče / Sporočila za javnost / PREMIČNI VERIŽNI TRANSPORTER V JAMI

PREMIČNI VERIŽNI TRANSPORTER V JAMI

V Premogovniku Velenje posodabljajo opremo za izdelovanje jamskih prostorov. V tem sklopu je pričel obratovati novi premični verižni transporter nemškega proizvajalca Hazemag, ki bo pokrival vitalno funkcijo v tehnološkem procesu. V začetku septembra so novi stroj montirali na delovišče v jami. To je bilo zelo zahtevno delo, tako zaradi teže in velikosti opreme pa tudi zaradi novosti pri stroju. Posebej zahtevna je bila montaža elektrodelov in krmiljenja. Cel stroj namreč tehta skoraj 33 ton in je dolg 28 metrov.

Pri montaži so sodelovali tudi predstavniki podjetja Hazemag, ki bodo v poskusnem obdobju spremljali obratovanje stroja in po potrebi odpravljali tehnološke napake ali pomanjkljivosti.

Novi transporter prinaša na pripravsko delovišče več dobrih rešitev. Z vgrajenima drobilcem premoga in transporterjem z gumijastim trakom bo omogočal stabilnejši in bolj tekoč odvoz premoga s pripravskih delovišč ter tudi celovito avtomatizacijo odvažanja premoga s pripravskih delovišč do glavnega odvoza.

Tadeja Mravljak Jegrišnik
vodja Službe za odnose z javnostmi Premogovnika Velenje
051-638-154; 03-899-6-327

floater