Medijsko središče / Sporočila za javnost / POTRJENA ORGANIZACIJSKA SHEMA PROJEKTA TEŠ 6

POTRJENA ORGANIZACIJSKA SHEMA PROJEKTA TEŠ 6

mag. Simon Tot, direktor Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ d.o.o.), je danes s sklepom potrdil organizacijsko shemo projekta »Nadomestni Blok 6 TEŠ« (TEŠ 6). Organizacijska shema je plod intenzivnega sodelovanja vodstev TEŠ d.o.o. in HSE Invest d.o.o. v zadnjih dveh mesecih. Z novo organizacijsko shemo se odpravljata kadrovska in strokovna podhranjenost projekta TEŠ 6 na eni ter ustvarja ekipa, ki bo lahko enakopravno sodelovala z dobavitelji opreme in izvajalci storitev pri projektu, na drugi strani. Na čelu projekta je še vedno projektni svet, vlogo vodje projekta začasno prevzema mag. Simon Tot.

S sodelavci na projektu TEŠ 6, ki so pred iztekom leta 2010 podpisali odstopno izjavo, je direktor družbe v ponedeljek, 3.1.2011, opravil sestanek, na podlagi katerega je bilo moč sklepati, da si podpisniki niso premislili. Za večino podpisnikov še vedno velja ponudba, da se z umikom podpisa na odstopni izjavi v naslednjem tednu dni priključijo projektu. Ponudba pa ne velja za zunanje sodelavce in vodjo projekta, gospoda Brešarja, ki je z izjavami in dejanji nedvoumno pokazal, da je lojalnost bivšemu direktorju TEŠ d.o.o. postavil pred lojalnost družbi in projektu.

S tem je uresničena napoved o okrepitvi projektne skupine TEŠ 6, zagotovljeni pa so tudi pogoji za normalno nadaljevanje del na projektu.

floater