Medijsko središče / Sporočila za javnost / POSLOVODSTVO TEŠ JE DANES PREPREČILO POVZROČITEV POTENCIALNE GOSPODARSKE ŠKODE DRUŽBI

POSLOVODSTVO TEŠ JE DANES PREPREČILO POVZROČITEV POTENCIALNE GOSPODARSKE ŠKODE DRUŽBI

V Termoelektrarni Šoštanj (TEŠ) je danes, 12. 4. 2016, potekala dvourna napovedana stavka zaposlenih. V obvestilu (Depeši št. 2 z dne 12. 4. 2016) o izvedbi splošne stavke poslovodstvu TEŠ je stavkovni odbor TEŠ napovedal, da se bodo stavkovne aktivnosti izvajale na delovnih mestih.  Poleg tega pa določilo 2. odstavka 5. člena Zakona o stavkah določa, da stavkovni odbor in delavci, ki sodelujejo v stavki, ne smejo delavcem, ki ne sodelujejo v stavki, preprečevati, da bi delali. Poslovodstvo TEŠ se je glede na dogajanja preteklih dni odločilo posebej zavarovati vitalne dele družbe TEŠ in tako v duhu dobrega gospodarja preprečiti povzročitev potencialne materialne in poslovne škode družbi. Dejstvo je, da so proizvodni objekti kritična infrastruktura in temu primeren je bil tudi današnji odziv poslovodstva TEŠ.

V Dravskih elektrarnah Maribor (DEM) je stavka, v nasprotju z napačnim poročanjem nekaterih medijev, potekala v okviru stavkovnih pravil; ekscesov ni bilo, poslovodstvo družbe pa stavkajočih ni omejevalo.

Vodstvo HSE je danes pozvalo stavkovni odbor Sindikata dejavnosti energetike k začetku pogovorov in pogajanj ter oblikovanju konstruktivnega dialoga, ki bi pripomogel k obojestransko zadovoljivim rešitvam. Prepričani smo, da bo v prihodnjih dneh oblikovana pogajalska skupina obeh strani, ki bo imela za cilj čimprejšnjo zaustavitev stavke.

Služba za korporativno komuniciranje skupine HSE

floater