Medijsko središče / Sporočila za javnost / PONOSNI PODPORNIK EKOKVIZA: HSE ČESTITA ZMAGOVALCEM VČERAJŠNJEGA DRŽAVNEGA TEKMOVANJA

PONOSNI PODPORNIK EKOKVIZA: HSE ČESTITA ZMAGOVALCEM VČERAJŠNJEGA DRŽAVNEGA TEKMOVANJA

V HSE podpiramo projekte, ki tlakujejo ali pomagajo tlakovati pot v brezogljično prihodnost, zato smo lansko leto z veseljem pristopili tudi k pokroviteljstvu Ekokviza, ki vsako leto poteka v organizaciji Eko šole. Ekokviz za osnovne šole je med najbolj prepoznavnimi in priljubljenimi slovenskimi okoljskimi projekti za mlade, ki ga program Ekošola v celoti izvaja prek spleta od leta 2008/2009. Število sodelujočih učencev, ki so se v preteklih 16 letih potegovali za naziv Ekofrajerja, je več kot 46.700; sodelovalo je tudi več kot 3.000 mentorjev iz 240 osnovnih šol. Ekokviz pa so reševali tudi drugi učenci, ki so preizkušali svoje znanje in poznavanje različnih okoljskih tem, saj je interaktivno gradivo zasnovano tako, da ga učitelji, učenci in tudi njihovi starši lahko s pridom uporabljali tudi v prihodnje.

Letošnje tekmovanje v ekoznanju za osnovne šole iz vse Slovenije je potekalo 25. aprila 2024 na OŠ Šturje v Ajdovščini, v poznavanju okoljskih tem pa je največ znanja pokazala ekipa SAVA1 iz OŠ Sava Kladnika Sevnica. Drugo mesto je zasedla ekipa SKLAČI iz OŠ Frana Kranjca iz Celja, tretje pa ekipa ŠIŠKARJI1 iz OŠ Spodnja Šiška iz Ljubljane. V komisiji Eko kviza je bil tudi naš sodelavec Luka Jakše iz Službe za trajnost HSE, priznanja in nagrade najboljšim – zmagovalci so prejeli tudi lesen Eko pokal, pa je podelil generalni direktor družbe Holding Slovenske elektrarne dr. Tomaž Štokelj, ki je ob tej priložnosti čestital vsem sodelujočim za izkazano zavidljivo raven znanja s področja ekologije in trajnosti.

floater