Medijsko središče / Sporočila za javnost / PODPISANA POGODBA O PRODAJI HOTELA OLEANDER

PODPISANA POGODBA O PRODAJI HOTELA OLEANDER

Premogovnik Velenje je na podlagi javnega zbiranja ponudb z naslova dezinvestiranja poslovno nepotrebnega premoženja v četrtek, 14. aprila, podpisal pogodbo o prodaji Hotela Oleander v Strunjanu.

Merilo za izbiro ponudnika je bilo poleg najvišje ponujene cene oz. najugodnejše ponudbe in najugodnejših plačilnih pogojev za prodajalca nadaljevanje turistične dejavnosti, ki omogoča razvoj celotnega kompleksa ter prevzem vseh 7 zaposlenih. Kupec bo zaposlenim leto dni od podpisa pogodbe v skladu z Zakonom o delovnih razmerjih Republike Slovenije zagotavljal enake pravice, kot so jih imeli do zdaj.

Pogoj za pridobitev lastninske pravice na nepremičnini je plačilo celotne kupnine, kar mora biti izvedeno najkasneje do 1. 6. 2016, ko bo potekal tudi prevzem zaposlenih. Odprodajo hotela je potrdil tudi Nadzorni svet Premogovnika Velenje.

Hotel Oleander je manjši, sodobno opremljen hotel ob slovenski obali, stoji sredi mirnega okolja Strunjanskih solin, med Izolo in Piranom. Ima 26 klimatiziranih sob (8 dvoposteljnih sob s francoskim ležiščem, 13 dvoposteljnih sob z ločenimi ležišči in 5 družinskih sob) z balkoni in pogledom na Strunjanski zaliv s solinami, telefonom, televizijo, sefom in kopalnico. Ima restavracijo, aperitiv bar, dvigalo, internetni kotiček, teraso s pogledom na soline in garažo. Konferenčna dvorana omogoča postavitev stolov za 30 do 40 oseb v kino postavitvi brez miz. Opremljena je z vso potrebno tehniko, ki ob drugi ponudbi omogoča seminarskim gostom kakovostne pogoje za ustvarjalno delo.

»V Premogovniku Velenje nadaljujemo z odprodajo poslovno nepotrebnega premoženja,« je povedal predsednik Uprave mag. Ludvik Golob. »V letošnjem letu smo prodali Hotel Barbara v Fiesi, podpisana je pogodba za prodajo Centra starejših Zimzelen, čakamo le še na prenos koncesnine na novega lastnika. Predmet nadaljnjega dezinvestiranja in odprodaje bodo še deleži v družbah, kjer je Premogovnik Velenje manjšinski lastnik, še vedno pa prodajamo Vilo Široko, poslovni prostor v Šmartnem ob Paki, Belo dvorano, Stekleno direkcijo, Restavracijo Jezero, Upravno zgradbo družbe Gost, stanovanja ter zemljišča.

floater