Medijsko središče / Sporočila za javnost / Odprto glasovanje za najboljši energetski projekt 2023 – glasujte za SE Prapretno!

Odprto glasovanje za najboljši energetski projekt 2023 – glasujte za SE Prapretno!

Vzorčni in vzoren primer gradnje energetskega objekta za proizvodnjo obnovljive električne energije na degradiranem območju, sončna elektrarna Prapretno, je v finalu izbora za energetsko učinkovit projekt leta 2023!

Sončna elektrarna Prapretno je v več pogledih orala ledino pri solarizaciji Slovenije. Je namreč prva sončna elektrarna večje moči od 1 MW, za katero je bilo po ustreznem postopku pridobljeno gradbeno in uporabno dovoljenje; prva SE v Sloveniji, ki ima instalirano električno moč večjo od 1 MWp; prva velika SE, ki je bila postavljena na degradiranem območju, prva nad 1 MWp, ki je bila priključena v distribucijsko omrežje … Skratka: SE Prapretno je v vseh pogledih prva, edinstvena in zmagovalna.

Glasujte zanjo na povezavi glasovanje bralcev – Dnevi energetikov (dnevi-energetikov.si). Priznanja bodo zmagovalcem podeljena 18. aprila na konferenci Dnevi energetikov..

floater