Medijsko središče / Sporočila za javnost / NADZORNI SVET TEŠ, PRVIČ V RAZŠIRJENI SESTAVI, POTRDIL IZVAJALCA GRADBENIH DEL ZA NADOMESTNI BLOK 6

NADZORNI SVET TEŠ, PRVIČ V RAZŠIRJENI SESTAVI, POTRDIL IZVAJALCA GRADBENIH DEL ZA NADOMESTNI BLOK 6

Na današnji 55. redni seji nadzornega sveta Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ) so se nadzorniki prvič sestali v razširjeni, petčlanski zasedbi. Osrednja točka seje je bila potrditev izbora izvajalca gradbenih del za nadomestni blok 6. Po predhodnem soglasju Evropske banke za obnovo in razvoj (EBRD), ki je za projekt TEŠ 6 odobrila 200 milijonov € posojila (pogodba je bila podpisana 12.1.2011), je bila za izvajalca potrjena skupina Primorje d.d.. Njena ponudba je bila, ob izpolnjevanju pogojev iz razpisne dokumentacije, med osmimi prispelimi cenovno najugodnejša.

Novi nadzorni svet TEŠ od 6.4.2011 sestavljajo: predsednik nadzornega sveta, mag. Janez Keržan (HSE d.o.o.), dr. Dean Besednjak (HSE d.o.o.), dr. Vladimir Malenković (HSE d.o.o.), Franc Rosec (predstavnik zaposlenih) in Aljoša Tomaž (KD banka d.d.).

»Nadzorni svet TEŠ je bil razširjen s ciljem večje preglednosti naložbe v TEŠ 6 in črpanja temu namenjenih sredstev. Danes smo izbrali najugodnejšega izvajalca gradbeni del s številnimi izkušnjami in referencami na področju velikih gradbenih projektov in verjamemo, da bo naše sodelovanje uspešno,« je ob tej priložnosti povedal mag. Janez Keržan, predsednik nadzornega sveta TEŠ. Mag. Simon Tot, direktor TEŠ, pa dodaja:«Projekt TEŠ 6 ima trenutno vsa potrebna soglasja in dovoljenja, zato se gradbena dela lahko začnejo.«

Gradbena dela zajemajo izdelavo temeljev in betonskih delov glavnega tehnološkega objekta TEŠ 6. Začela se bodo po podpisu pogodbe, zaključek pa je predviden do konca leta 2014.