Medijsko središče / Sporočila za javnost / Muzej premogovništva Slovenije presenetil družino iz Zagreba

Muzej premogovništva Slovenije presenetil družino iz Zagreba

Velenje

V Muzeju premogovništva Slovenije v Velenju so danes sprejeli 155.555 obiskovalca in ga nagradili s praktičnim darilom. S košaro dobrot so presenetili štiričlansko družino Grgič iz Zagreba. Željka Grgič je v muzeju že bila s sindikatom svojega podjetja INA: “Muzej me je lansko jesen zelo navdušil in ker je tako neobičajen in zanimiv sem ga želela pokazati tudi svoji družini. Prepričana sem, da bi bil njegov ogled zanimiv tudi za mnoge Hrvate, saj smo pri nas vse rudnike zaprli in tudi takšnih muzejev nimamo.”

Da bi privabili več tujih obiskovalcev, zdaj jih je med vsemi okoli 15 odstotkov, bodo prihodnji teden izdali tudi dve posebni publikaciji. Prva je skupni prospekt z rudarskimi muzeji na avstrijskem Koroškem, ki bo na voljo na 500 najbolj obiskanih turističnih točkah tega dela Avstrije, druga pa je katalog zvestobe za organizatorje avtobusnih potovanj. Tisti, ki bodo v muzej in v restavracijo Jezero pripeljali več skupin, bodo lahko izbirali med bogatimi praktičnimi nagradami. Ta akcija bo usmerjena predvsem na nemški, avstrijski, hrvaški in italijanski trg.

S takšnimi in podobnimi akcijami želijo privabiti v muzej vedno nove obiskovalce. V nedeljo, 10. aprila, si bodo obiskovalci lahko ogledali muzejske zbirke pod zemljo in nad njo za znižano ceno vstopnice, popoldne pa jih bo pozdravil tudi Pihalni orkester Premogovnika Velenje. To bo le prva od več akcij, s katerimi se bo muzej pridružil letošnjemu praznovanju 130-letnice premogovništva v Šaleški dolini.

floater