Medijsko središče / Sporočila za javnost / Minister Kopač na delovnem obisku v TEŠ

Minister Kopač na delovnem obisku v TEŠ

Šoštanj

V Termoelektrarni Šoštanj (www.te-sostanj.si) sta se danes na delovnem obisku mudila minister za okolje, prostor in energijo mag. Janez Kopač ter državni sekretar za energetiko mag. Djordje Žebeljan. Ogledala sta si proizvodnjo in se zadržala na krajšem delovnem srečanju. Predstavniki podjetja so gosta seznanili z opravljenim delom v času remonta in s podatki o proizvodnji v letošnjem letu. Ob tej priložnosti jima je vodstvo podjetja predstavilo tudi možne razvojne načrte TEŠ-a v okviru njegovega delovanja v Skupini HSE.

Ob ogledu proizvodnje sta se gosta srečala tudi z zaposlenimi. Minister Kopač je izrazil priznanje celotnemu kolektivu za odlično opravljeno delo, še posebej za obdobje poletnih mesecev, ko je TEŠ praktično ves čas deloval na višku svojih zmogljivosti. Ob tem je posebej izpostavil dejstvo, da gre za okolju prijazno elektrarno, kar dokazuje letos prejeti certifikat ISO 14001, njeno obratovalno pripravljenosti blokov pa je moč brez dvoma primerjati z boljšimi evropskimi elektrarnami.

V imenu zaposlenih se je za ministrovo priznanje zahvalil direktor TEŠ, mag. Uroš Rotnik. Po njegovih besedah si bo TEŠ še naprej prizadeval pravočasno odgovoriti na potrebe uporabnikov ter v okviru Skupine HSE tudi v prihodnje izpolniti pričakovanja lastnika.

floater