Medijsko središče / Sporočila za javnost / MATJAŽ MAROVT IMENOVAN ZA GENERALNEGA DIREKTORJA HSE S POLNIM MANDATOM

MATJAŽ MAROVT IMENOVAN ZA GENERALNEGA DIREKTORJA HSE S POLNIM MANDATOM

Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je na današnji seji imenoval Matjaža Marovta za generalnega direktorja HSE s štiriletnim mandatom. Skupaj s finančnim direktorjem Stojanom Nikolićem tvorita poslovodstvo HSE.

Matjaž Marovt je vstopil v HSE lansko pomlad kot član nadzornega sveta, družbo pa je kot generalni direktor vodil začasno od letošnjega 19. aprila za dobo največ šest mesecev.

»Matjaž Marovt je z umirjenim in preudarnim načinom vodenja, predvsem pa s konstruktivnim dialogom, ki ga je vodil doslej, potrdil naša pozitivna pričakovanja. Verjamemo, da si bo kot generalni direktor HSE skupaj s finančnim direktorjem prizadeval za stabilno vodenje in poslovanje skupine HSE«, je dejal predsednik nadzornega sveta Milan Perović.

Generalni direktor HSE Matjaž Marovt je k stabilnosti vodenja kot prioritete svojega mandata dodal še druge cilje: »Prizadeval si bom, da se bomo v skupini HSE kot največjem proizvajalcu električne energije v Sloveniji in enem od vodilnih trgovcev z elektriko profesionalno odzivali na aktualne trende v energetiki, okolju in tehnologijah. Na poti do brezogljične družbe pa bo naš skupni cilj zagotavljanje varne, zanesljive in okolju prijazne oskrbe z električno energijo.«

Matjaž Marovt je po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, podiplomski magistrski študij s področja managementa kakovosti je opravil na britanski Sheffield Business School, za svoje delo pa je bil nominiran za evropsko nagrado za magistrska dela EFQM. Pred imenovanjem na mesto začasnega člana poslovodstva HSE je deloval kot samostojni poslovni svetovalec z bogatimi vodstvenimi izkušnjami iz velikih in mednarodnih podjetij. Bil je direktor tehnične direkcije v podjetju Adria Mobil, član uprave družbe Prevent Global, še prej pa je bil vrsto let na vodstvenih funkcijah v Gorenju.