Medijsko središče / Sporočila za javnost / LAŽJA DELOVNA NEZGODA V PREMOGOVNIKU VELENJE

LAŽJA DELOVNA NEZGODA V PREMOGOVNIKU VELENJE

V Premogovniku Velenje je na odkopu B na koti -80 v jami Pesje v torek, 15. marca, okrog 12.30 prišlo do delovne nezgode, v kateri je bil poškodovan en rudar. Ta je pri rezu kombajna s strani potezne naprave prejel udarec v predel med prsnim košem in desno ramo ter se pri tem lažje poškodoval, ni pa šlo za hujšo nesrečo, kakor poročajo nekateri mediji. Delavec je ostal v bolnišnici na opazovanju.

O dogodku je bil obveščen tudi republiški inšpektor, pristojen za rudarstvo. Podrobna preiskava vzrokov dogodka še poteka.

Žal se v javnosti ob vsakem takem dogodku, tudi če gre za nezgodo lažjega značaja in tudi kadar gre za osebno odgovornost zaposlenega zaradi neupoštevanja pravil, pojavljajo namigovanja, da v Premogovniku Velenje ne spoštujemo vseh varnostnih predpisov in pravil. Ponovno želimo poudariti, da varstvu pri delu posvečamo veliko pozornost. Zaposlene redno usposabljamo in ozaveščamo o pomenu varnega dela ter spoštovanja vseh predpisov. Imamo izdelane ocene tveganja za vse potencialne nevarnosti, za katere imamo izdelan tudi načrt obrambe in predvidene varnostne ukrepe, ki jih tudi dosledno izvajamo.

Služba za odnose z javnostmi Skupine Premogovnik Velenje

floater