Medijsko središče / Sporočila za javnost / Izjava za javnost v zvezi z aktualnimi dogodki v KK Olimpija

Izjava za javnost v zvezi z aktualnimi dogodki v KK Olimpija

V zvezi z aktualnimi dogodki v Košarkarskem klubu (KK) Olimpija in z njimi povezanimi medijskimi poročanji, ki so neredko zavajajoča in ne prikazujejo celotne slike, želimo v HSE podati naslednja dejstva:

HSE je zlati, torej drugi največji sponzor KK Olimpija in je to postal iz poslovnih nagibov. Na sodelovanje s klubom gledamo predvsem kot na priložnost za utrjevanje blagovne znamke HSE na domačem trgu, še bolj pa za njen prodor na tuje trge. Kot sponzor KK Olimpija smo zato tudi s tega vidika dolžni spremljati dogajanja v klubu in mu po najboljših močeh pomagati tako v dobrih kot v slabih trenutkih. Danes gre žal predvsem za pomoč pri sanaciji finančnih težav, v katerih se je klub znašel in ki se zdijo na videz brezizhodne. Prepričani smo, da je finančna sanacija KK Olimpija  možna, vendar tega žal samo HSE, ki se ga v tej povezavi pogosto omenja, ne more storiti niti nismo nikoli »obljubljali«, kot navajajo nekateri, da bomo s »silnimi milijoni sanirali klub.« Smo pa si in si še vedno prizadevamo vanj pritegniti nove sponzorje. Uspešna rešitev razmer je namreč odvisna le od večje skupine slovenskih podjetij, ki imajo denar in voljo sodelovati pri klubu. Seznam potencialnih novih sponzorjev, ki so tudi že dali svoje obljube za pomoč klubu, obstaja in dogovori z njimi potekajo.

Košarkarski klub Olimpija je, predvsem po zaslugi njegovih igralcev, prepoznavna blagovna znamka in v HSE želimo, da to ostane tudi v prihodnje. Za to pa bo poleg normaliziranja finančnih razmer potrebna tudi ureditev notranjih odnosov in postavitev vodstva kluba, ki bi ga podprli vsi sponzorji. V HSE bomo podprli tisto vodstvo kluba, ki bo imelo možnosti in bo sposobno našteto izpeljati hitro in strokovno ter KK Olimpija zagotoviti prihodnost, ne glede na to, iz katere politične opcije in iz katerega podjetja prihaja. Do KK Olimpija želimo v HSE ohraniti profesionalno-poslovni odnos in se ne vključujemo v razna zakulisja in lobiranja v zvezi z novim vodstvom. Ne glede na to, ali bomo sodelovali pri vodenju kluba ali ne, pa  bomo tudi v prihodnje, tako kot smo doslej, redno poravnavali svoje sponzorske obveznosti.

floater