Medijsko središče / Sporočila za javnost / INOVATORJI LETA 2020 V DRUŽBI SENG

INOVATORJI LETA 2020 V DRUŽBI SENG

V ponedeljek, 8. 3. 2020, so v družbi SENG podelili priznanja najboljšim inovatorjem v letu 2020. Inovatorji so bili izbrani v štirih kategorijah, in sicer za največjo gospodarsko korist, za najbolj inovativno rešitev, za največ realiziranih predlogov in za največ predlogov za razvojne ideje. Komisija za obravnavo koristnih predlogov je nagrade podelila na podlagi 43. člena Pravilnika o spodbujanju ustvarjalnosti in inovativnosti zaposlenih.

Inovatorji leta 2020 v družbi SENG so mag. Primož Bergoč, Edvard Balič in Gregor Koron.

Mag. Primož Bergoč je prejemnik nagrad v kar dveh kategorijah, in sicer za največjo gospodarska korist s koristnim predlogom Simulacija frekvence mreže na krmilniku EGC (Excitation/Governor Controler) za izvedbo kvalifikacijskih preizkusov primarne regulacije frekvence na ČHE Avče in v kategoriji za največ realiziranih predlogov, saj so bili v letu 2020 realizirani kar trije njegovi predlogi.

Priznanje za najbolj inovativno oziroma izvirno rešitev je prejel Edvard Balič za koristni predlog Čiščenje usedlin v bazenih priprave hladilne vode.

Gregor Koron, ki je v letu 2020 podal kar 12 predlogov, pa je prejemnik nagrade v kategoriji za največ predlogov za razvojne ideje.

V letu 2020 je bilo v družbi SENG skupno podanih kar 39 koristnih predlogov, od katerih jih je 22 v teku, 5 je že zaključenih oziroma realiziranih, 6 predlogov se je uvrstilo v t. i. nabiralnik idej, 6 predlogov pa je bilo zavrnjenih. Po organizacijskih enotah so zaposleni iz tehničnega sektorja podali 21 koristnih predlogov, zaposleni iz razvojnega sektorja 12, zaposleni iz sektorja za ekonomiko 3 koristne predloge, prav tako 3 predloge so podali zaposleni iz splošnega sektorja.

Spomnimo, družba SENG je v letu 2020 uspešno sodelovala tudi na natečaju Severno Primorske gospodarske zbornice Nova Gorica za najboljše inovacije kar s tremi inovacijami sodelavcev, ki so prejeli dve bronasti in eno srebrno priznanje. Vsi trije nagrajeni predlogi so vključeni v zgornjo statistiko podanih koristnih predlogov v letu 2020.

Družba SENG si prizadeva za dinamično in intenzivno dogajanje na področju ustvarjalnosti in inovativnosti zaposlenih. Nujnost nenehnega spreminjanja in izboljševanja delovnih procesov ter poslovnih rešitev so postala pomembna vodila v delovanju družbe SENG. Inovacijska kultura v družbi se krepi in sodelavci aktivno podajajo nove rešitve, izvirne predloge in tako prispevajo k stalnemu izboljševanju delovnih praks, hkrati pa soustvarjajo konkurenčno in stimulativno delovno okolje.

Vsem trem inovatorjem leta 2020 v družbi SENG iskreno čestitajo.

floater