Medijsko središče / Sporočila za javnost / IMENOVANO JE NOVO VODSTVO TERMOELEKTRARNE ŠOŠTANJ

IMENOVANO JE NOVO VODSTVO TERMOELEKTRARNE ŠOŠTANJ

(Ljubljana, 29. avgusta 2018) Poslovodstvo Holdinga Slovenske elektrarne d.o.o. (HSE), v vlogi ustanovitelja družbe Termoelektrarne Šoštanj d.o.o. (TEŠ), je v četrtek, 29. avgusta 2019, za generalnega direktorja družbe TEŠ imenovalo dr. Viktorja Vračarja, za direktorja družbe pa Mitjo Tašlerja. Oba sta bila imenovana na osnovi osebnega povabila in za mandatno obdobje štirih let, s pričetkom mandata 1. 9. 2019.

Dr. Viktor Vračar, ki je tudi član poslovodstva HSE – poslovni direktor, je doktor znanosti s področja poslovodenja in organizacije in diplomirani inženir elektrotehnike. Ima več kot dvajset let delovnih izkušenj, od tega več kot petnajst let kot direktor različnih družb. Poslovanje TEŠ dobro pozna ne le kot nekdanji član Nadzornega sveta HSE d.o.o., podrobneje in na operativni ravni ga je spoznal predvsem v času opravljanja funkcije poslovnega direktorja HSE, odgovornega za področje proizvodnje. Ves čas je namreč aktivno vključen v projekte, ki potekajo v TEŠ ter med TEŠ in njegovimi deležniki.

Mitja Tašler, ki je bil za začasnega direktorja TEŠ imenovan 26. februarja 2019, s pričetkom mandata 1. 3. 2019, je po izobrazbi diplomirani inženir elektronike z več kot desetletnimi izkušnjami v energetiki, od tega več kot pet let na vodilnih in vodstvenih delovnih mestih. V šestih mesecih od imenovanja za začasnega direktorja TEŠ je uspešno vodil družbo.

floater