Medijsko središče / Sporočila za javnost / HSE OB ZAKLJUČKU LETA DONIRAL ŠTIRINAJSTIM SLOVENSKIM ZAVETIŠČEM ZA ŽIVALI

HSE OB ZAKLJUČKU LETA DONIRAL ŠTIRINAJSTIM SLOVENSKIM ZAVETIŠČEM ZA ŽIVALI

Holding Slovenske elektrarne (HSE) si že od začetka svojega obstoja prizadeva delovati družbeno odgovorno. V dvanajstih letih smo z materialnimi in finančnimi sredstvi pomagali marsikateri organizaciji, društvu in številnim posameznikom. Ob zaključku vsakega koledarskega leta, pod okriljem Modrega Jana, k ustvarjanju že vrsto let povabimo tudi najmlajše, njihove risbice ali zgodbice pa »pretvorimo« v denar, ki ga namenimo izbranim organizacijam, ki z njim pomagajo, k lepšemu vsakdanu, socialno najbolj ogroženim otrokom.

Ob zaključku letošnjega leta smo, pod okriljem novoustanovljenega Centra za družbeno odgovornost skupine HSE, denarna sredstva prvič namenili slovenskim zavetiščem za živali, z mislijo, da so tudi one del naših življenj, a marsikdaj pozabljene in zanemarjene.

S fotografskim natečajem »Živali«, pri katerem se nismo omejili le na živali iz zavetišč in v katerem smo sodelovali zaposleni družbe HSE, ter z razstavljenimi fotografijami v poslovnih prostorih HSE v Ljubljani, želimo opozoriti na primeren odnos človeka do živali in narave nasploh. Akciji se pridružujejo tudi otroci, katerih fotografije živali so na ogled na spletni strani. V okviru celotne akcije, ki je potekala pod sloganom »Prav dober zalogaj«, smo štirinajstim slovenskim zavetiščem z donacijami omogočili nakup hrane ter jim nekoliko olajšali skrb za zapuščene živali.

»Zavedamo se, da okolju in družbi veliko jemljemo, zato se vsakoletnimi prednovoletnimi akcijami, pa tudi tistimi, ki jih izvajamo preko leta trudimo tudi vračati. Letošnja dobrodelna akcija je le ena v nizu številnih projektov, ki jih izvajamo pod okriljem Centra za družbeno odgovornost in enako se bomo trudili tudi v prihodnje«je ob zaključku akcije povedala mag. Petja Rijavec, Vodja Službe komuniciranja HSE.

Dodatne informacije:
Majna Šilih, Asistentka Službe komuniciranja; e-naslov: [email protected]

floater