Medijsko središče / Sporočila za javnost / HSE na drugem mestu rangiranega seznama ponudnikov za nakup TE in rudnika Plevlja

HSE na drugem mestu rangiranega seznama ponudnikov za nakup TE in rudnika Plevlja

Tenderska komisija za privatizacijo termoelektrarne in rudnika Plevlja je včeraj zvečer objavila predlog rangiranega seznama ponudnikov. Prva je ponudba ruske družbe EN plus, ki je prejela 66,08 točke, na drugem mestu je slovenska družba Holding Slovenske elektrarne s 57,16 točke, na tretjem pa ruski Belon z 39,26 točke.

Branimir Gvozdenović, podpredsednik črnogorske vlade, je povedal, da so bile ponudbe, ki so prispele na ta tender, bolj kakovostne od predhodnih. V Holdingu Slovenske elektrarne pa svojo ponudbo ocenjujejo kot zelo konkurenčno; ponudba ruskega EN plus in HSE sta bili do zadnjega zelo izenačeni, nad čemer je izrazil zadovoljstvo tudi dr. Milan Medved, namestnik generalnega direktorja HSE. Dr. Medved pravi, da bodo resno pristopili tudi k nadaljnjim pogajanjem, rezultat katerih bo dokončni izbor kupca. Črna gora kot eden od bivših jugoslovanskih trgov je tudi sicer za HSE izjemnega strateškega pomena z vidika sklepanja poslovnih partnerstev in trgovanja z električno energijo.

Rangirani seznam ponudnikov bo predložen svetu za privatizacijo Črne gore v nadaljnjo obravnavo.

floater