Medijsko središče / Sporočila za javnost / Gradbišče TEŠ 6 bo jutri predano Alstomu

Gradbišče TEŠ 6 bo jutri predano Alstomu

V Termoelektrarni Šoštanj d.o.o. (TEŠ) je danes potekal sestanek s podjetjem Alstom, dobaviteljem glavne tehnološke opreme za blok 6. Predstavniki investitorja in podjetja Alstom so si ogledali gradbišče in ugotovili, da je pripravljeno za pričetek montaže »primarne jeklene konstrukcije«.

V skladu s terminskim načrtom je danes v Termoelektrarni Šoštanj potekal ogled gradbišča, kjer se bo montirala primarna jeklena konstrukcija TEŠ 6. Alstom je ob tem izrazil zadovoljstvo, da je gradbišče ustrezno pripravljeno za nadaljevanje del. Gradbišče bo tako, v skladu s pogodbenimi določili, jutri predano Alstomu, ki bo pričel s pripravami za montažo. Mag. Simon Tot, direktor TEŠ, je ob tem poudaril, da so vložili veliko naporov za zmanjšanje začetne zamude, ki je nastala zaradi pridobivanja soglasij in dovoljenj.  »V zadnjem času smo se, kljub izjemno težkim vremenskih razmeram, držali začrtanih časovnih rokov, za kar gre zahvala projektni skupini bloka 6 ter vsem izvajalcem, ki so izvajali dela na gradbišču nadomestnega bloka 6«.

Predstavnikom Alstoma je bila na današnjem sestanku predstavljena Koalicijska pogodba o sodelovanju v Vladi Republike Slovenije za mandat 2012 – 2015, ki opredeljuje podporo izgradnji nadomestnega bloka 6. Seznanjeni so bili tudi z vložitvijo Zakona o poroštvu v parlamentarni postopek s strani članov parlamenta RS. Glede na to, da je Vlada šele včeraj pričela s polnim delovanjem, so predstavniki Alstoma trenutno situacijo sprejeli z razumevanjem.

Soglasja za pričetek priprave na montažo »sekundarne jeklene konstrukcije« TEŠ danes Alstomu še ni izdal, saj bo pred odločitvijo seznanil ministrstvo, pristojno za energetiko, z ustreznimi informacijami in dejstvi  ter počakal na uradno stališče Vlade RS.

Dodatne informacije:
Janja Štrigl, Odnosi z javnostmi, Telefon: 03/8993 651, E-mail: [email protected]

floater