Medijsko središče / Sporočila za javnost / Generalni direktor Štokelj o ambicioznih projektih na nizozemsko-slovenskem poslovnem forumu

Generalni direktor Štokelj o ambicioznih projektih na nizozemsko-slovenskem poslovnem forumu

Slovenija ponuja številne priložnosti za sodelovanje, je bilo moč slišati na nizozemsko-slovenskem poslovnem forum, ki ga je v torek, 5. septembra, na Gospodarski zbornici Slovenije organiziralo Veleposlaništvo Kraljevine Nizozemske v Sloveniji in so se ga aktivno udeležili tudi predstavniki družb skupine HSE.

Delegacija več kot dvajsetih vodilnih predstavnikov pomembnih nizozemskih podjetij s področja obnovljivih virov energije se je najprej seznanila s podnebnimi in energetskimi cilji Slovenije ter koraki na poti njihovega doseganja. Kot ključna mejnika sta bila večkrat omenjena posodobljeni NEPN, ki bo narekoval nove nacionalne cilje, ter Zakon o uvajanju naprav za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije, ki naj bi konkretno prispeval k njihovemu uresničevanju. Predstavniki večjih in manjših slovenskih gospodarskih družb so z zanimanjem prisluhnili nizozemskim zgodbam, izkušnjam in njihovi vzorni vlogi na poti zelene preobrazbe.

Na panelnem delu srečanja je sodeloval tudi generalni direktor HSE dr. Tomaž Štokelj, ki je spregovoril o ambicioznih projektih skupine HSE na področju zelenega prehoda. Posebej se je dotaknil projektov plavajoče sončne elektrarne, večgorivne kogeneracije ter severnojadranske vodikove doline, ki bodo HSE v prihodnje še utrdili v vlogi nosilca zelenega prehoda Slovenije. Pohvalil je sodelovanje s pristojnim ministrstvom ter kot še nekateri drugi sogovorniki, izpostavil potrebo po sofinanciranju tovrstnih zelenih projektov, saj bodo pomembno prispevali k energetski neodvisnosti Slovenije. Prav slednji – energetski  neodvisnosti – so udeleženci obeh držav pripisovali izreden pomen ter kot ključno za dosego izpostavili vrednoto sodelovanja.

Sklepanju poznanstev, potencialnih sodelovanj in izmenjav dragocenih izkušenj ter znanj predstavnikov podjetij Kraljevine Nizozemske ter Slovenije so bila namenjena popoldanska B2B srečanja, ki so se jih udeležili tudi predstavniki družb HSE, TEŠ ter Energije plus. Kako uspešna so bila, pa bo pokazal čas.

 

Služba za odnose z javnostmi in tržno komuniciranje

Galerija
floater