Medijsko središče / Sporočila za javnost / Generalni direktor HSE nadzornemu svetu ponudil svoj odstop

Generalni direktor HSE nadzornemu svetu ponudil svoj odstop

Ljubljana

Generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne d.o.o. mag. Drago Fabijan je na današnji seji nadzornega sveta družbe podal predlog za sporazumno odpoved s funkcije generalnega direktorja družbe in odpoved pogodbe o zaposlitvi s 30. junijem 2005. Nadzorni svet je predlog sprejel.

“Za nami so zanimiva, predvsem pa uspešna štiri leta, v katerih smo ustanovili HSE, združili proizvajalce električne energije in Sloveniji zagotovili varno in zanesljivo oskrbo z električno energijo. Poslovanje družbe je več kot zadovoljivo in verjamem, da bo naslednje vodstvo obdržalo začrtano smer razvoja HSE. Novih poslovnih izzivov se izredno veselim, hkrati pa želim novemu vodstvu in ostalim sodelavcem obilo uspehov tudi v prihodnje,” je dejal mag. Drago Fabijan.

Pod vodstvom mag. Draga Fabijana je HSE v slabih štirih letih postal največji proizvajalec in trgovec z električno energijo v Sloveniji, uveljavljen poslovni partner v državah Evropske unije in jugovzhodne Evrope ter ena najbolj dobičkonosnih domačih družb, kar mu omogoča nadaljevati vlaganja v nove proizvodne zmogljivosti za varno in zanesljivo oskrbo Slovenije z električno energijo.

floater