Medijsko središče / Sporočila za javnost / EBRD ni zamrznila posojila za TEŠ 6

EBRD ni zamrznila posojila za TEŠ 6

V slovenski javnosti je v teh dneh zaokrožila  nepreverjena in zavajajoča informacija, da naj bi EBRD zamrznila posojilo za TEŠ 6 ter da so odločitev sprejeli potem, ko je skupina slovenskih in mednarodnih nevladnih organizacij banko zaprosila, naj posojilo zaustavi, dokler se ne raziščejo obtožbe o domnevni korupciji.

EBRD ni zamrznila posojila za projekt Nadomestni blok 6 TEŠ. To je pisno potrdil tudi Riccardo Puliti, izvršni direktor EBRD za energijo in naravne vire. V svojem dopisu, naslovljenem na Focus, Greenpeace in CEEE BankWatch Network, je izrecno zapisal, da je odbor direktorjev EBRD sicer obveščen o preiskavi nepravilnosti pri vodenju projekta TEŠ 6, vendar izplačila, ki zapadejo v okviru posojila EBRD za projekt TEŠ 6, formalno niso ustavljena, temveč zgolj čakajo na izpolnitev določenih pogojev, vključno s poroštvom Republike Slovenije za posojilo EIB za projekt TEŠ 6.

Domnevamo, da je do dezinformacije, ki se je pojavila  v slovenskih  medijih, prišlo zato, ker novinarji niso prejeli celotne korespondence, zato jo prilagamo temu sporočilu za javnost.

Dodatne informacije:
Janja Štrigl, Odnosi z javnostmi
Telefon: 03/8993 651
E-mail: Janja.Strigl@te-sostanj.si