Medijsko središče / Sporočila za javnost / Dravske elektrarne Maribor izbrane za naj podjetje

Dravske elektrarne Maribor izbrane za naj podjetje

Maribor

Revija Mariborčan je letos že osmič po vrsti pripravila izbor naj posameznikov podjetij in dogodkov minulega leta v mestu ob Dravi. Dravske elektrarne Maribor, ki so bile nominirane v kategoriji Naj mariborska velika podjetja, so po izboru novinarjev postale Naj podjetje. Prestižno stekleno plaketo oblikovalca Rudija Urana je na svečani razglasitvi nagrajencev prejel direktor DEM Danilo Šef.

Izbor poteka tako, da uredništvo revije Mariborčan vsak december pozove izbrane novinarje mariborskih medijev, naj predlagajo nominirance v desetih kategorijah. Nominacijsko listo uredništvo sestavi glede na število posameznih predlogov in jo objavi v januarski številki revije. V začetku januarja nato uredništvo v sodelovanju z zunanjo agencijo opravi telefonsko javnomnenjsko raziskavo. V letošnji je bilo anketiranih 400 gospodinjstev s telefonskimi priključki v Mariboru in 37 mariborskih novinarjev.

Direktor DEM Danilo Šef se je na slavnostni prireditvi v SNG Maribor v petek, 21. januarja, zahvalil za priznanje in poudaril, da to pomeni dodatno spodbudo za nadaljevanje kakovostnega dela. Dravske elektrarne Maribor, največji proizvajalec hidroenergije v Sloveniji, so razvojno naravnane, saj v skladu s svojo vizijo iščejo nove priložnosti pridobivanja električne energije iz obnovljivih virov. Ob tem sodelujejo z lokalnimi skupnostmi in upoštevajo stroge naravovarstvene smernice ter predpise.

floater