Medijsko središče / Sporočila za javnost / DEM so Splošni bolnišnici Maribor donirale milijon tolarjev

DEM so Splošni bolnišnici Maribor donirale milijon tolarjev

Maribor

Dravske elektrarne Maribor (DEM) so danes znova potrdile družbeno odgovornost do lokalne skupnosti, v kateri delujejo. Potem ko so v lanskem letu na področju zdravstva donirale kar 20 milijonov tolarjev za ustanovitev Medicinske fakultete v Mariboru, so svoj tokratni prispevek namenile Splošni bolnišnici Maribor (SBM). Radiološkemu oddelku so na današnji slovesnosti predale donacijo v vrednosti milijon tolarjev, s pomočjo katere bo mariborska bolnišnica kupila nadvse potrebno sodobno aparaturo za računalniško tomografijo (CT aparaturo).

Po besedah dr. Gregorja Pivca, direktorja Splošne bolnišnice Maribor,  je Radiološki oddelek mariborske bolnišnice drugi največji radiološki oddelek v Sloveniji in je ob tem dolžan zagotavljati kakovostne radiološke storitve vsem, ki so tja napoteni oziroma sami poiščejo pomoč. Obstoječi računalniški tomograf, ki je tudi edini tovrstni aparat na oddelku, je namreč star že več kot osem let in ne ustreza več v celoti potrebam sodobne  radiologije. Vse bolj pogoste so tudi okvare aparata – te so v veliki meri posledica njegove dotrajanosti ter preobremenjenosti.

Direktor družbe DEM Danilo Šef je ob predaji donacije povedal: “V Dravskih elektrarnah Maribor svojo skrb v veliki meri posvečamo podpori in razvoju lokalne skupnosti. S tokratno donacijo želimo Splošni bolnišnici Maribor omogočiti čimprejšnji nakup potrebne aparature, uporabnikom radioloških storitev v mariborski regiji pa omogočiti kar najboljšo zdravstveno oskrbo.”

floater