Medijsko središče / Sporočila za javnost / BTC bo v Velenju gradil vodno mesto

BTC bo v Velenju gradil vodno mesto

Velenje

Predsednik uprave BTC, d.d. Jože Mermal in direktor Premogovnika Velenje dr. Evgen Dervarič bosta danes v Velenju podpisala pismo o nameri za izgradnjo Vodnega mesta Velenje na območju TRC Jezero.
Vodno mesto, zasnovano kot vodni park s ponudbo sveta doživetij in dežele savn, naj bi zgradil BTC v 18 mesecih od pridobitve gradbenega dovoljenja. Obe strani si od projekta obetata veliko, predvsem pa ga ocenjujeta kot osrednji turistični produkt, ki bo vplival na razvoj turističnih in drugih dejavnosti v Šaleški dolini in širši regiji.
BTC postaja z izgradnjo Vodnega mesta Atlantis v Ljubljani eden izmed večjih ponudnikov turističnih storitev in ima namen povečevati in povezovati to svojo dejavnost v širši regiji, Premogovnik Velenje pa je zaradi prestrukturiranja svoje dejavnosti med drugim zainteresiran za razvoj turistične infrastrukture v regiji in novo Vodno mesto Velenje naj bi bil še eden pomemben kamen v mozaiku turistične ponudbe območja poleg Golt, TRC Jezero, Muzeja premogovništva Slovenije…
BTC s pismom o nameri nastopa kot samostojni investitor projekta Vodno mesto Velenje, Premogovnik Velenje pa kot prodajalec potrebnih zemljišč ob Velenjskem jezeru.

floater