Medijsko središče / Sporočila za javnost / BLAŽ KOŠOROK PREVZEL POSLE GENERALNEGA DIREKTORJA HSE

BLAŽ KOŠOROK PREVZEL POSLE GENERALNEGA DIREKTORJA HSE

Z današnjim dnem vodenje Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), največje slovenske energetske družbe, prevzema Blaž Košorok. Za generalnega direktorja HSE ga je na podlagi razpisa 24. avgusta 2012 imenoval nadzorni svet družbe, in sicer za štiriletno mandatno obdobje.

Blaž Košorok, ki je bil za generalnega direktorja HSE izbran med dvanajstimi na razpis prijavljenimi kandidati, je po izobrazbi univerzitetni diplomiran pravnik z državnim pravniškim izpitom. Do leta 2005 je bil aktiven v odvetništvu, nato pa do včeraj direktor Termoelektrarne Toplarne Ljubljana. V tem času je izpeljal ali sodeloval pri izvedbi več uspešnih projektov, med drugim pri so-sežigu lesnih sekancev s premogom v kotlu bloka 3 Termoelektrarne Toplarne Ljubljana.

Pred HSE, katerega vodenje prevzema Košorok, so v prihodnjem obdobju številni izzivi in priložnosti, pa tudi odprta vprašanja, k reševanju katerih bo potrebno čim prej pristopiti. V središču pozornosti sta še vedno nadaljevanje gradnje nadomestnega bloka 6 Termoelektrarne Šoštanj in ureditev pravno-formalnih postopkov, potrebnih za začetek črpanja kredita Evropske investicijske banke. »Seveda pa skupina HSE ni samo TEŠ; končno bo treba sprejeti dogovor o tem, kako ohraniti energetsko lokacijo v Zasavju, v aktivnem sodelovanju z državo premakniti gradnjo hidroelektrarn na srednji Savi z mrtve točke ter začrtati jasnejšo strategijo širitve na tuje trge in na področje maloprodaje. Prav s slednjo se mora HSE postopno, a z domišljenimi prodajnimi produkti, pozicionirati v krog vedno močnejše konkurence. Izzivov nam torej ne bo zmanjkalo, k spopadanju z njimi pa bom skupaj s strokovno ekipo HSE pristopil zavzeto in odgovorno,« zaključuje Blaž Košorok, ki je kot novi generalni direktor HSE posle prevzel od mag. Matjaža Janežiča. Ta je družbo vodil od novembra 2010.

Dodatne informacije: Služba komuniciranja HSE; [email protected]

floater