HSE         MODRA ENERGIJA         MODRI JAN         MODRA GENERACIJA         POZITIVNA ENERGIJA         CENTER ZA DRUŽBENO ODGOVORNOST
Ali doma pazite na porabo električne energije?
Da.
Ne.
Poskušamo po svojih močeh.
Rezultati
Reka Drava je ena najbolj energetsko izkoriščenih rek na svetu, skoraj 100 %.

Več

MINISTER ZA INFRASTRUKTURO OBISKAL PREMOGOVNIK VELENJE

13. 10. 2017

V okviru delovnega obiska in ogleda cestne infrastrukture v Savinjsko-šaleški regiji je v petek, 13. oktobra 2017, minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič s sodelavci obiskal tudi Premogovnik Velenje, kjer ga je generalni direktor Premogovnika mag. Ludvik Golob seznanil z načrtom finančnega in poslovnega prestrukturiranja podjetja. Minister, ki ga je z delegacijo sprejel tudi Matjaž Marovt, generalni direktor HSE, je pohvalil prizadevanja premogovnika pri osredotočanju na osnovno dejavnost proizvodnje premoga, odprodaji poslovno nepotrebnega premoženja in razvoju dejavnosti v smeri brezogljične družbe.

Ministru so predstavili tudi problematiko s področja rudarske zakonodaje.
 
»Mineva že 30 let, odkar se je začela sanacija posledic rudarjenja v našem okolju. Današnja podoba Šaleške doline kaže, da smo bili pri tem uspešni, vendar je potrebno s temi aktivnostmi nadaljevati tudi v prihodnje,« je povedal generalni direktor Premogovnika Velenje mag. Ludvik Golob in dodal, da so ponosni na to, da so uspeli sanirati poslovanje družbe in da so kljub racionalizaciji ohranili skrb za varnost zaposlenih na najvišji ravni. Obenem je izpostavil tudi uspehe Premogovnika na področju raziskav in razvoja.

Pred ministrovim obiskom Premogovnika Velenje je državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo, Klemen Potisek obiskal Termoelektrarno Šoštanj.

Minister za infrastrukturo s sodelavci na obisku v Premogovniku Velenje 

(foto: Slobodan Mrkonjić)