Medijsko središče / Sporočila za javnost / POTENCIALNI VLAGATELJI ZA NAKUP OBVEZNIC HSE IZKAZALI ZADOVOLJIV, A NE ZADOSTEN INTERES

POTENCIALNI VLAGATELJI ZA NAKUP OBVEZNIC HSE IZKAZALI ZADOVOLJIV, A NE ZADOSTEN INTERES

V petek, 18. 3. 2016, se je končalo zbiranje zavezujočega interesa vlagateljev za nakup obveznic HSE, ki je bilo odprto od četrtka, 17. 3. 2016. Povpraševanje je oddalo skoraj petdeset vlagateljev, posamezni tudi v višini 50 milijonov evrov. Skupno povpraševanje je bilo zadostno za likvidnostne potrebe skupine HSE, žal pa je bila dosežena obrestna mera za HSE višja, kot smo si jo zastavili ob začetku postopka izdaje obveznic.

Holding Slovenske elektrarne ima likvidnost zagotovljeno vsaj do konca leta 2016. Ker pričakujemo, da bomo do konca leta potrebovali manj kot sedaj načrtovanih 285 mio EUR in da bodo, glede na zadnje objave ključnih centralnih bank, ugodne razmere na finančnih trgih vztrajale skozi vse leto, smo se odločili, da z refinanciranjem počakamo. V vmesnem času bomo ponovno določili obseg sredstev in način njihovega zagotavljanja, ki bo skupini HSE omogočil zagotavljanje vzdržne likvidnosti ob najnižjih stroških.

Dodatne informacije: Petja Rijavec, Služba za korporativno komuniciranje skupine HSE, petja.rijavec@hse.si

floater