Medijsko središče / Sporočila za javnost / PREMOGOVNIK VELENJE PODPISAL POGODBO O PRODAJI CENTRA STAREJŠIH ZIMZELEN

PREMOGOVNIK VELENJE PODPISAL POGODBO O PRODAJI CENTRA STAREJŠIH ZIMZELEN

Premogovnik Velenje je na podlagi javnega zbiranja ponudb z naslova dezinvestiranja poslovno nepotrebnega premoženja v torek, 16. februarja 2016, podpisal pogodbo o prodaji Centra starejših Zimzelen v Topolšici.

Premogovnik Velenje je decembra 2015 objavil razpis za prodajo Centra starejših Zimzelen v Topolšici. Javno zbiranje ponudb za prodajo Centra s pripadajočo opremo in prenosom koncesije za izvajanje institucionalnega varstva ter prenosom zaposlenih se je izteklo 4. januarja 2016. Od takrat so s kupcem tekla usklajevanja glede prodaje, danes, 16. februarja, pa je bila podpisana pogodba. Odprodajo je potrdil tudi Nadzorni svet Premogovnika Velenje.

Zimzelen se nahaja v neposredni bližini Term Topolšica, kjer so že okoli leta 1600 začeli z zdraviliško dejavnostjo. Dejavnost centra je institucionalno varstvo starejših oseb in mlajših invalidnih oseb, ki zaradi zdravstvenih in socialnih razlogov ne zmorejo več živeti doma. Odprt je bil oktobra 2009, v njem pa lahko biva 150 stanovalcev v skupno 107 sobah, od katerih je 57 sob enoposteljnih in 50 dvoposteljnih. Zmogljivosti so razdeljene v 5 vitalnih enot, 2 negovalni enoti ter 2 varovani enoti za bivanje oseb z demenco.

Ključni cilj, ki mu Premogovnik Velenje sledi pri dezinvestiranju, je, da se zaščiti interes družbe in da se premoženje ne razproda pod realno tržno ceno, hkrati pa najde strateško naravnanega investitorja, ki bo dejavnost razvijal tudi v prihodnje.

Služba za odnose z javnostmi Skupine Premogovnik Velenje

floater