Medijsko središče / Sporočila za javnost / PODPISAN ANEKS MED PREMOGOVNIKOM VELENJE, HOLDINGOM SLOVENSKE ELEKTRARNE IN TERMOELEKTRARNO ŠOŠTANJ

PODPISAN ANEKS MED PREMOGOVNIKOM VELENJE, HOLDINGOM SLOVENSKE ELEKTRARNE IN TERMOELEKTRARNO ŠOŠTANJ

Generalni direktor HSE Blaž Košorok, predsednik Uprave Premogovnika Velenje (PV) Ivan Pohorec in direktor Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ) Peter Dermol so v četrtek, 17. julija 2014, podpisali aneks št. 2 k tripartitni pogodbi o nakupu premoga, zakupu moči in nakupu električne energije. Zaposlenim v Skupini Premogovnik Velenje je s tem zagotovljeno izplačilo plač in drugih prejemkov v skladu s kolektivno pogodbo.

Na osnovi določb, ki izhajajo iz aneksa, sta Premogovniku Velenje zagotovljena stabilno poslovanje in likvidnost do konca leta 2014, s tem pa tudi nemotena dobava premoga Termoelektrarni Šoštanj. Pred Premogovnikom Velenje je zahtevno obdobje, v katerem bo potrebno začeti intenzivno izvajati ukrepe, ki so zajeti v Načrtu finančnega in poslovnega prestrukturiranja Skupine Premogovnik Velenje. Ta načrt bo med drugim tudi izhodišče za določitev cene premoga v prihodnjih letih, torej tudi za nadomestni blok 6 po začetku njegovega delovanja.

Že minuli četrtek, 10. julija, je po desetdnevni spontani stavki ter pogajanji med predstavniki stavkajočih z Upravo PV, HSE in TEŠ prišlo do pisnega zagotovila, da bo takšen aneks podpisan najkasneje do 17. julija letos, zato so rudarji in ostali zaposleni v Skupini PV stavko zamrznili, s tem pa je steklo tudi delo v proizvodnem procesu.

floater