Medijsko središče / Sporočila za javnost / Ob Svetovnem dnevu Zemlje o e-mobilnosti kot poslovni priložnosti

Ob Svetovnem dnevu Zemlje o e-mobilnosti kot poslovni priložnosti

Ob Svetovnem dnevu Zemlje je v Mariboru potekala konferenca z naslovom E-MOBILNOST KOT POSLOVNA PRILOŽNOST ZA SLOVENIJO, ki jo je organizirala družba Dravske elektrarne Maribor, d. o. o. ob podpori družbe Holding Slovenske elektrarne, d. o. o. oziroma skupine HSE in v sodelovanju z Univerzo v Mariboru.

Konferenco je odprl mag. Bojan Kumer, državni sekretar Ministrstva za infrastrukturo in prostor, ki je okoli stotim udeležencem konference predstavil usmeritve Slovenije na področju e-mobilnosti in poudaril prizadevanja Vlade Republike Slovenije na omenjenem področju, ki gredo v smeri izobraževanja splošne javnosti, saj mora Slovenija slediti usmeritvam Evropske Unije. Župan MO Maribor, dr. Andrej Fištravec je predstavil pomen priložnosti razvoja e-mobilnosti za mesto Maribor in urbana središča nasploh. Prof. dr. Danijel Rebolj, rektor Univerze v Mariboru je spregovoril o raziskavah in projektih ter prizadevanjih za vzpostavitev sinergije na področju razvoja e-mobilnosti. Mag. Djordje Žebeljan, izvršni direktor raziskav in razvoja v družbi HSE pa je predstavil pomen obnovljivih virov energije kot ključnih virov prihodnosti, celovito ponudbo storitve polnjenja električnih vozil na polnilnih postajah skupine HSE in nov informacijski portal www.emobilnost.eu, na katerem se je mogoče od danes naprej informirati o vsem, kar je potrebno vedeti o električnih vozilih, polnilnih mestih, polnjenju. Dr. Japec Jakopin, ustanovitelj in direktor podejta Seaway je izpostavil pomen graditve slovenskih blagovnih znamk v sinergiji s tehnologijo.

Ugledni predavatelji so v nadaljevanju konference predstavili različne že realizirane poslovne prakse ter projekte in številne še neizkoriščene priložnosti. Konferenca se je zaključila z okroglo mizo »Izzivi e-mobilnosti kot poslovne priložnosti« v kateri so se govorci in občinstvo strinjali, da bo treba e-mobilnost sprejeti kot stalnico vsakdana, če bomo želeli v prihodnje živeti kakovostno – človeka in narave vredno življenje.

Družbe skupine HSE danes ponujajo tri polnilne postaje za hitro polnjenje in 20 polnilnih postaj za počasno polnjenje; na vseh je omogočena identifikacija uporabnika in s tem povezano spremljanje porabe. Za večjo uporabnost sistema prijav polnilne infrastrukture skupine HSE so s partnerskimi podjetji  vzpostavili sistem gostovanja, ki je zelo podoben sistemu gostovanja v GSM omrežju, tako se je že danes mogoče z identifikacijsko kartico skupine HSE prijaviti na mnogih polnilnih postajah, ki niso v lasti družb skupine HSE, v prihodnje pa se bo tovrstno povezovanje le še širilo.

Dodatne informacije o e-mobilnosti skupine HSE: Samo Fekonja, [email protected] in na portalu www.emobilnost.eu

floater