Medijsko središče / Sporočila za javnost / RAZSTAVA 50 NAJLEPŠIH FOTOGRAFIJ SLOVENSKIH REK V CENTRU URBANE KULTURE KINO ŠIŠKA V LJUBLJANI

RAZSTAVA 50 NAJLEPŠIH FOTOGRAFIJ SLOVENSKIH REK V CENTRU URBANE KULTURE KINO ŠIŠKA V LJUBLJANI

Ob včerajšnjem Svetovnem dnevu voda je generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne, Borut Meh, v okviru projekta Modra Energija v centru urbane kulture Kino Šiška v Ljubljani odprl razstavo 50 fotografij, ki jih je med vsemi prispelimi na natečaj Slovenska reka izbrala strokovna komisija. Avtorji zmagovalnih treh fotografij (Aleš Frelih, Vasja Marinč in Tomaž Ovčak) so prejeli vrednostni bon podjetja NIKON, najlepša fotografija pa bo tudi objavljena v aprilski številki slovenske izdaje National Geographic.

Fotografski natečaj Slovenska reka, katerega organizator je bila družba HSE, je potekal od 30.10.2009 do 25.2.2010. Prejeli smo 1.363 fotografij, med katerimi je strokovna komisija pod vodstvom mednarodno priznanega fotografa Arneja Hodaliča izbrala petdeset najboljših.

»Električna energija iz hidroelektrarn je količinsko najpomembnejši vir električne energije iz obnovljivih virov v Sloveniji, skupina HSE pa njen največji proizvajalec. Od leta 2004 v sodelovanju z elektrodistribucijskimi podjetji vodimo projekt Modra energija, s katerim spodbujamo proizvodnjo in uporabo tovrstne električne energije. Z namenom promocije smo se tudi odločili za fotografski natečaj, katerega odziv nas je prijetno presenetil in še dodatno spodbudil k projektom na področju trajnostnega razvoja,« je na otvoritvi razstave povedal Borut Meh, generalni direktor HSE.

»Tako veliko število prejetih fotografij potrjuje, da je natečaj uspel. Vmes je bilo tudi nekaj res vrhunskih. Kot vedno je bilo delo žirije težko, saj se je v ožjem izboru znašlo veliko fotografij, ki bi si lahko zaslužile zmagovalna mesta. Še posebej pa je treba poudariti, da je komisija ob ogledu fotografij, tako tistih najboljših kot tudi tistih malo slabših, resnično uživala, saj so prav vse fotografije ponovno dokazale, kako lepa in enkratna je Slovenija in kako zadovoljni smo lahko, da živimo v taki deželi,« je ob zaključku izbire fotografij povedal Arne Hodalič.

Fotografska razstava Slovenska Reka bo v centru urbane kulture Kino Šiška v Ljubljani na ogled do 12.4.2010. Vse prejete fotografije so objavljene na www.modra-energija.si.

Dodatne informacije:
Služba komuniciranja HSE
T: 01 47 04 100

floater