Medijsko središče / Sporočila za javnost / HSE IN TEŠ POZDRAVLJATA ODLOČITEV VLADE ZA PODROBEN PREGLED PROJEKTA BLOK 6 TEŠ

HSE IN TEŠ POZDRAVLJATA ODLOČITEV VLADE ZA PODROBEN PREGLED PROJEKTA BLOK 6 TEŠ

V zvezi z gradnjo bloka 6 TEŠ se v zadnjem času pojavljajo številni sumi in očitki, povezani s pogodbo med Termoelektrarno Šoštanj kot investitorjem in Alstomom kot dobaviteljem glavne tehnološke opreme. V središču pozornosti so dvomi glede protikorpucijske klavzule ter namigovanja na sporna ravnanja in določbe pogodbe.

Na HSE in TEŠ pozdravljamo odločitev vlade, da v dveh tednih pridobi vso relevantno dokumentacijo, povezano s to naložbo, kar bomo tudi pripravili v najkrajšem možnem času. Hkrati pa vse zainteresirane obveščamo, da si lahko protikorupcijsko klavzulo, kakršna je v omenjeni pogodbi, kadarkoli preberejo na spletni strani www.te-sostanj.si. Seveda pa so popolnoma nerealna pričakovanja, da bomo javno razgrnili celotno pogodbo. Gre za poslovni, predvsem pa pravnoformalni odnos med podpisniki, ki temelji na varovanju poslovne skrivnosti.

V prihodnjih tednih torej pričakujemo razjasnitev vseh dilem ter odpravo pomislekov, povezanih z gradnjo TEŠ 6, tako s strani vlade Republike Slovenije kot s strani Komisije za preprečevanje korupcije. Slednji smo dokumentacijo že poslali in pričakujemo skorajšnje poročilo. Na vsa vprašanja glede preteklih aktivnosti, povezanih s projektom gradnje bloka 6, pa bomo odgovorili tudi na novinarski konferenci, ki bo v sredo, 27. januarja 2010 v Termoelektrarni Šoštanj.

floater