Medijsko središče / Sporočila za javnost / SOŠKIM ELEKTRARNAM DRUGA NAGRADA ZA NAJBOLJŠI KADROVSKI PROJEKT

SOŠKIM ELEKTRARNAM DRUGA NAGRADA ZA NAJBOLJŠI KADROVSKI PROJEKT

Soške elektrarne Nova Gorica so na včerajšnji slovesni  podelitvi na Bledu v sklopu 11. konference O ravnanju z ljudmi na delu prejele drugo nagrado za Najboljši HRM projekt v letu 2008, in sicer za ˝Projekt združevanja ekip hidroelektrarn na Soči˝. Nagrada je priznanje Soškim elektrarnam za inovativno prakso povezovanja organizacije in usposabljanja zaposlenih za prehod na nov način dela.

Soške elektrarne Nova Gorica so namreč v letih 1991 do 2000 postopno lokalno avtomatizirale vse hidroelektrarne na Soči, vzpostavile njihovo daljinsko vodenje in nadzor iz centra vodenja v Novi Gorici. Spremembe v avtomatizaciji in vodenju proizvodnih procesov so spremenile naloge, zasedbo in organizacijo ekip, ki delujejo na operativni ravni v okviru posamezne hidroelektrarne. Cilj projekta je optimizacija razpoložljivih kadrov in ostalih virov za potrebe izvajanja operativnih nalog upravljanja, vzdrževanja in obvladovanja visokih voda avtomatizirane verige hidroelektrarn na Soči.

Namen nagrade Najboljši HRM (Human Resources Management) projekt, ki jo podeljuje podjetje Planet GV, je predstaviti uspešne kadrovske projekte in spodbuditi razvijanje prakse novih projektov na področju upravljanja z zaposlenimi. Merila, po katerih je strokovna komisija ocenjevala prijavljene projekte, so bila uporabnost, izvirnost, aktualnost, strokovnost in učinki za prakso.

floater