Medijsko središče / Sporočila za javnost / Predstavniki največjih slovenskih podjetij v Beogradu predstavili poslovne načrte za svoje naložbe v Srbiji

Predstavniki največjih slovenskih podjetij v Beogradu predstavili poslovne načrte za svoje naložbe v Srbiji

Beograd

V Beogradu je, na pobudo HSE in v sodelovanju z veleposlaništvom Republike Slovenije v Beogradu, v četrtek, 16. februarja 2006, potekala predstavitev nekaterih najpomembnejših slovenskih vlagateljev v SČG in na širše področje jugovzhodne Evrope. Svoje načrte in pripravljenost za naložbe so predstavili najvišji predstavniki vodilnih slovenskih podjetij s področja energetike, transporta, gradbeništva, trgovine in turizma.

Slovenski gospodarstveniki so skozi predstavitve poslovnih načrtov pokazali velik interes za sodelovanje na omenjenih trgih. Številne slovenske družbe in podjetja so pripravljena, da na njih nastopijo še odločneje. Svojo dejavnost na trgih jugovzhodne Evrope, z Beogradom kot regionalnim središčem, širi tudi organizator dogodka, HSE, ki je v mesecu januarju 2006 predstavništvo v Beogradu preoblikoval v družbo, ki bo skrbela za vzpostavljanje različnih poslovnih partnerstev ter odkrivanje in izkoriščanje priložnosti za nastop v tej državi.

“Trg o katerem smo govorili danes, je za slovenske vlagatelje zanimiv zaradi številnih priložnosti in predvsem zaradi obojestranske pripravljenosti za sodelovanje. Na srbsko tržišče ne gledamo kot na odskočno desko za druga tržišča v regiji. Želimo si, da rastemo in se razvijamo skupaj, v partnerskem sodelovanju. Torej eden z drugim in ne eden zaradi drugega,” sta osnovno misel obiska strnila predstavnika organizatorjev dr. Jože Zagožen, generalni direktor HSE, in veleposlanik Republike Slovenije v Beogradu, njegova ekscelenca, Miroslav Lucu.

Velik interes javnosti, ki so ga bili deležni gospodarstveniki, je poleg gospodarske iniciative zagotovo dokaz, da so srečanja te vrste potrebna in je smiselno z njimi nadaljevati tudi v prihodnje.

floater