Medijsko središče / Sporočila za javnost / Čez kožo s častnim skokom letos najstarejši rudar

Čez kožo s častnim skokom letos najstarejši rudar

Velenje

V Šaleški dolini se začenjajo letošnje prireditve ob dnevu rudarjev, 3. juliju. Praznik rudarjev bo tokrat imel še večjo težo, saj bo letos potekal tudi v znamenju 130-letnice velenjskega premogovnika. Osrednja prireditev, 45. skok čez kožo bo v soboto, 2. julija. S tradicionalno prireditvijo bodo v rudarski stan sprejeli 67 novincev rudarske, elektro in strojne stroke. Častni skok bo letos pripadel najstarejšemu rudarju, slavnostni govornik pa bo minister za gospodarstvo mag. Andrej Vizjak.
Pred tem se bo v Velenju zvrstilo več kulturnih, družabnih in športnih prireditev, ki bodo namenjene tako zaposlenim v poslovnem sistemu, kot tudi širši javnosti.
Prva prireditev, odprtje razstave del, ustvarjenih v 26. srečanju ex-tempore, bo že to soboto, 11. junija, ob 19. uri v Muzeju premogovništva Slovenije, dela pa bodo na ogled do začetka septembra.

Teden dni kasneje, torej v soboto, 18. junija, bodo ob 20. uri na Velenjskem gradu člani Rudarskega okteta zapeli rudarjem za srečo, kot gostje pa bodo nastopili še pevci moškega pevskega zbora iz Roethenbacha v Nemčiji.

Največja športna prireditev bo tudi letos mednarodni atletski miting, ki bo potekal na stadionu ob jezeru v četrtek, 23. junija in se bo začel ob 20. uri.
Letošnje praznovanje bodo rudarji sklenili v petek, 8. julija, z nočno skakalno tekmo za rudarsko svetilko v smučarsko-skakalnem centru Velenje.

floater