HSE         MODRA ENERGIJA         MODRI JAN         MODRA GENERACIJA         POZITIVNA ENERGIJA         CENTER ZA DRUŽBENO ODGOVORNOST
Ali doma pazite na porabo električne energije?
Da.
Ne.
Poskušamo po svojih močeh.
Rezultati
Termoelektrarna Šoštanj proizvede povprečno tretjino porabljene električne energije v Sloveniji.

Več

Varovanje podatkov

Varovanje osebnih podatkov

Osebni podatki so varovani skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. L. RS, št. 86/2004 – ZVOP-1).

HSE d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene prek spletne strani , skrbno varoval in jih brez vaše privolitve ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih uporabil v druge namene.

Katere osebne podatke HSE zbira in namen uporabe teh podatkov?

Za prijavo na projekte v sklopu blagovne znamke Modri Jan zbiramo vaše osebne podatke (ime, priimek, naslov, naziv vrtca...) za potrebe izvajanja projektov. HSE podatke uporablja izključno v namene za katere so bili pridobljeni.  Preko pridobljene elektronske pošte vas bomo obveščali o natečajih in projektih družbe HSE ter njenih blagovnih znamk Modre energije in Modri Jan.

V primeru pošiljanja elektronskih sporočil (newslettra) vam HSE zagotavlja tudi možnost odjave iz prejemanja elektronskih sporočil.  Če elektronskih sporočil ne želite več prejemati, pošljite elektronsko sporočilo na modri-jan@hse.si.

Kdo obdeluje osebne podatke?

S podatki upravlja izključno HSE. V primeru, da ima za določen projekt upravljalsko pravico tudi tretja oseba, je to v projektu tudi izrecno navedeno.

Ali bo HSE posredoval osebne podatke tretjim osebam?

Ne. HSE te podatke uporablja izključno v namen, za katerega so bili pridobljeni. V primeru, da je zakonsko zahtevano posredovanje podatkov tretji osebi, boste o tem predhodno pisno obveščeni.

Povezave na druge spletne strani

Ker obstajajo na spletni strani HSE določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na podjetje, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Mladoletne osebe

Za sodelovanje mladoletnih oseb v natečajih in projektih potrebujemo pisno soglasje staršev za zbiranje osebnih podatkov. Vzgojitelji v vrtcih in učitelji v šolah so na to opozorjeni in s sodelovanjem prevzemajo odgovornost za uporabo osebnih podatkov in slik.  

Avtorske pravice

HSE pridobi materialne avtorske pravice nad slikami in ostalimi materiali prejetimi v namen sodelovanja pri natečajih in projektih. Uporabi jih lahko za objavo in promocijske namene HSE in povezanih družb ter blagovnih znamk Modra energija in Modri Jan.

Piškotki

Ta spletna stran vsebuje in/ali shranjuje t. i. piškotke (Cookies) zaradi uresničevanja namena nemotenega delovanja strani. Družba HSE d.o.o. NE zbira nobenih osebnih ali tehničnih podatkov (IP) o obiskovalcih spletne strani brez njihove vednosti. Za namene statistike družba HSE d.d. uporablja Google Analytics. Kakršnokoli spremembo upravljanja spletne strani bomo objavili na tem mestu. Strežnik, na katerem se nahaja ta spletna stran, se nahaja v Ljubljani in je ustrezno zavarovan.


Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima v teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika. Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Če preprečite piškotke, nekatere spletne storitve morda ne bodo delovale pravilno.

Katere piškotke uporablja spletna stran www.hse.si?

Nujno potrebni piškotki
Piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine, omogočajo delovanje obrazcev, košarice in drugih bistvenih elementov spletne strani.
Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.
Primer uporabljenih piškotkov: ASP.NET_SessionId

Google
Google uprablja piškotke za shranjevanje priljubljenih uporabniških nastavitev, izbire jezikovne verzije, št. prikazanih zadetkov in vrednosti, prikaz informacij na Google zemljevidih ter mnogih drugih funkcionalnosti in storitev tega spletnega giganta.

Google Analytics
Google Analytics je storitev spletnega analiziranja. Nudi nam informacije o obnašanju uporabnikov na naši spletni strani in nam s tem pomaga ustvariti boljšo uporabniško izkušnjo, prikazati relevantno vsebino itn. Pri razbiranju teh podatkov vas ne moremo osebno prepoznati.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 2 let.
Primer uporabljenih piškotkov: _ga, __utma, __utmb,__utmc, __utmz in __utmv.

Youtube             
Storitev YouTube uporabljamo za predvajanje video posnetkov, piškotki pa se uporabljajo za beleženje podatkov o ogledih, shranjevanje priljublejnih uporabniških nastavitev, prikaz relevantnih video posnetkov itn.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let.
Primeri uporabljenih piškotkov: Visitor_info1_Live, Use_Hitbox, SID, LOGIN_INFO, use_hotbox, PREF, SSID, HSID, watched_video_id_list, __utma, __utmz, demographics, VISITOR_INFO1_LIVE.

Google maps
Google maps pripadajoče piškotke uporabljamo za prikaz uporabniku prijaznega zemljevida in označb lokacije.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let.
Primeri uporabljenih piškotkov: SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREF.

Issuu.com
Piškotki, ki jih uporabljamo za prikaz interaktivnih tiskovin in merjenje statistike ogledov prenešenih tiskovin.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 5 let.
Primer uporabljenih piškotkov: mc.

Facebook           
Piškotki storitve Facebook personalizirajo izkušnjo skupne rabe, saj vam omogoča prijavo in preprosto interakcijo z družabnimi omrežji in beležijo število delitev, všečkov, komentarjev.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 5 let.
Primer uporabljenih piškotkov: act,locale, lu, datr, csm.
 

Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.
Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.
Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.
Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete s pomočjo funkcije »Pomoč«, obiščete spletno stran >>, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih, ali pa nas kontaktirate prek e-pošte.

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca >>