HSE         MODRA ENERGIJA         MODRI JAN         MODRA GENERACIJA         POZITIVNA ENERGIJA         CENTER ZA DRUŽBENO ODGOVORNOST
Ali doma pazite na porabo električne energije?
Da.
Ne.
Poskušamo po svojih močeh.
Rezultati
Od vse proizvedene energije v skupini HSE je 47 % hidroenergije in 53 % termoenergije.

Več
Portal porabi manj

Modri Jan

HSE se trudi že pri otrocih vzbuditi zavest o skrbi za okolje in o pomembnosti obnovljivih virov energije. Modri Jan je eden izmed projektov, ki so zaživeli zahvaljujoč Holdingu Slovenske elektrarne in Modremu skladu. Glavni cilji Modrega Jana so okoljevarstveno osveščanje otrok, izobraževanje o obnovljivih virih energije in o naravi ter skrbi za njeno ohranjanje.

Rek pravi, da “na mladih svet stoji” in če so otroci naša prihodnost, če jim bomo v varstvo in posest zaupali naš planet, potem je prav, da jim pokažemo, kako ga upravljati. Naučiti jih moramo, kako skrbeti zanj, kako skrbeti za okolje in kako na neškodljiv način izrabiti njegove danosti, prav tako kot smo jih naučili prvih korakov in besed. Privzgojiti jim moramo ljubezen. Do narave, do sebe, do življenja.

Kako uspešni smo, bo pokazal čas. Za pokušino pa s slikovnim materialom predstavljamo nekaj ekonalog izpod otroških rok. Izvedene so bile v okviru projekta Modri Jan po šolah potuje in okoljevarstvene naloge dodeljuje, pri katerem je sodelovalo skoraj 400 osnovnih šol in vrtcev. Preko 8.000 otrok. Navdihnila jih je narava. Tudi nas. Vse pa poganja energija.